foto: REUTERS/SCANPIX
Parīzē pildās ar atkritumiem; atkal streiko atkritumu savācēji
Pasaulē
2024. gada 15. maijs, 00:06

Parīzē pildās ar atkritumiem; atkal streiko atkritumu savācēji

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv / LETA

Parīzē otrdien streikoja atkritumu savācēji, brīdinot par iespējamu streiku turpināšanos vasarā, kas varētu radīt parīziešiem un tūristiem lielas neērtības olimpisko spēļu laikā.

Arodbiedrības un pilsētas dome sniedza atšķirīgu vērtējumu par streikotāju skaitu. Parīzes pašvaldība paziņoja, ka streikoja 16% darbinieku, savukārt arodbiedrība CGT ziņoja, ka streikā iesaistījās 70% līdz 90% darbinieku.

CGT ziņoja, ka aptuveni 400 streikojošie darbinieki otrdienas rītā ieņēma ēku, kurā atrodas pilsētas domes personāla daļa. Dome savukārt apgalvoja, ka ēku okupēja aptuveni 100 streikotāji, kas līdz dienas vidum izklīda.

CGT bija brīdinājusi, ka maijā vairākas dienas notiks streiki, kas turpināsies no 1.jūlija līdz 8.septembrim.

Olimpiskās spēles Parīzē notiks no 26.jūlija līdz 11.augustam, bet paraolimpiskās spēles - no 28.augusta līdz 8.septembrim.
Parīzes reģiona atkritumu savācēji pieprasa papildu 400 eiro mēnesī un vienreizēju 1900 eiro prēmiju tiem, kas strādās olimpisko spēļu laikā.

Pagājušā gada martā trīs nedēļu ilgajā atkritumu savācēju streikā Parīzes ielās sakrājās vairāk nekā 10 000 tonnu atkritumu. Toreiz atkritumu savācēji protestēja pret prezidenta Emanuela Makrona ierosināto pensiju reformu.