foto: VIA REUTERS/Scanpix
Putins atgriezies pie dzīvesveida, kādu ievēroja pirms prezidenta vēlēšanu kampaņas
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Maskavā 2024. gada 2. aprīlī tikšanās laikā ar serbu kinorežisoru Emiru Kusturicu.
Pasaulē
2024. gada 23. aprīlis, 05:13

Putins atgriezies pie dzīvesveida, kādu ievēroja pirms prezidenta vēlēšanu kampaņas

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins atgriezies pie dzīvesveida, kādu ievēroja pirms vēlēšanu kampaņas sākuma - viņš pārstājis pamest Kremli un savas rezidences, analizējot valsts vadītāja grafiku, vēsta tīmekļa vietne "Proekt".

Pēdējo divu nedēļu laikā Putins nav aizvadījis nevienu izbraukuma pasākumu, bet gan no vēlēšanu kampaņas starta un līdz 20. aprīlim Kremlis paziņojis par 100 izbraukuma notikumiem ar prezidenta piedalīšanos.

No 17. februāra līdz 17. martam Putins apmeklēja 31 pasākumu ārpus Kremļa un rezidencēm. Pēdējā nedēļā pirms vēlēšanām prezidents palika Kremlī vai Novoogarjovā.

Saskaņā ar analīzi pēc vēlēšanām braucienu skaits samazinājies desmitkārtīgi. Laikā no 17. marta līdz 17. aprīlim Kremlis informēja tikai par 10 izbraukuma pasākumiem, no kuriem viens ir koncerts Krimas aneksijas gadadienā Sarkanajā laukumā. Visā laika posmā prezidents tikai vienreiz atstāja Maskavas reģiona robežas — 27. martā viņš apmeklēja Toržoku.

Pēdējās divās nedēļās Putins piedalās videozvanu sanāksmēs. Prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka valsts galva nebrauks uz plūdos cietušajiem reģioniem.

Kā novēroja "Proekt", gadā pirms vēlēšanām Putins ievērojami samazināja savus braucienus, aizvadītajā gadā viņš sabiedrībā pavadīja tikai 147 dienas, bet pārējo laiku neizbrauca ārpus savām rezidencēm, vēsta "The Moscow Times".