Maskavā pēkšņi slēgts Sarkanais laukums; ļaudis ilgu laiku neziņā
Slēgtais Sarkanais laukums (foto: soctīkli)
Pasaulē
2024. gada 16. aprīlis, 17:47

Maskavā pēkšņi slēgts Sarkanais laukums; ļaudis ilgu laiku neziņā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

​Maskavā otrdien pēkšņi tika slēgts Sarkanais laukums. Sākotnēji vietējos medijos valdīja neziņa, sevišķi pēc nesenajiem terora aktiem, bet vēlāk Federālais apsardzes dienests paziņoja, ka notiks gatavošanās Uzvaras dienas parādei, kas paredzēta 9. maijā.

“Cienītie pilsoņi, Sarkanais laukums tiek slēgts, lūdzam visus doties uz izeju,” megafonā paziņojuši policijas darbinieki. Bloķēta gan parādes ieeja, gan blakusieeja.

Jāiebilst, ka Sarkanais laukums atrodas blakus Kremlim.

Pēdējo reizi Sarkano laukumu slēdza 23. martā — nākamajā dienā pēc teroristu uzbrukuma Piemaskavas koncertzālei “Crocus City Hall”. Toreiz pie visām ieejām dežurēja ne tikai patruļas, bet arī specvienību kaujinieki.

Jau ziņots, ka 22.martā bruņoti uzbrucēji atklāja uguni koncertzālē "Crocus City Hall", kas atrodas Piemaskavas pilsētā Krasnogorskā. Apšaude sākās neilgi pirms rokgrupas "Piknik" koncerta, bet vienlaikus citā zālē notika Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts. Uzbrukumā tika nogalināti 137 cilvēki, vēlāk slimnīcā no ievainojumiem nomira vēl daži cilvēki, un pašlaik upuru skaits ir sasniedzis 145 cilvēkus, bet ievainoto — 551. Atbildību par uzbrukumu uzņēmās "Islāma valsts".

Krievija ir paziņojusi par aizdomās turēto personu, kā arī terorakta izpildītāju arestu, un visaugstākās amatpersonas, Kremļa diktatoru Vladimiru Putinu ieskaitot, ir noraidījušas "Islāma valsts" atbildības uzņemšanos, bet turpina ne vien vainot Ukrainu, bet aizvien biežāk apsūdzēt rietumvalstis šī terora akta organizēšanā, kaut gan ASV jau marta sākumā brīdināja Krieviju par terora akta iespēju.