foto: Shutterstock
Londonas lidostā aiztur vīrieti, kuru policija nespēja notvert gandrīz 30 gadus
Londonas Hītrovas lidosta./Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2024. gada 4. aprīlis, 05:24

Londonas lidostā aiztur vīrieti, kuru policija nespēja notvert gandrīz 30 gadus

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Londonas Hītrovas lidostā arestēts kāds 80 gadus vecs vīrietis, kuru Češīras grāfistes policija meklēja 27 gadus pēc tam, kad viņš nebija ieradies Česteras tiesā 1997. gada decembrī pēc "ārkārtīgi nopietnām" apsūdzībām, raksta "Independent".

Tiek norādīts, ka Ričards Berouzs, kurš tiek apsūdzēts bērnu seksuālā izmantošanā, tika arestēts 28. martā pēc atgriešanās Lielbritānijā no Taizemes.

Pirms gandrīz trim gadu desmitiem pensionāram bija jāstājas tiesas priekšā pēc diviem apsūdzības punktiem huligānismā un 11 apsūdzības punktiem par nepiedienīgām darbībām, turklāt apsūdzības bija par seksuālu vardarbību pret bērniem, kas it kā notikusi starp 1969. un 1971. gadu.

Tiek ziņots, ka daži likumpārkāpumi notikuši bērnunamā Kongltonā, bet citi - Īstmidlendsā.

Izmeklēšanas par Berouza atrašanās vietas noteikšanu turpinās kopš viņa pazušanas, ieskaitot daudzās meklēšanas apelācijas. Šobrīd Berouzs atrodas apcietinājumā un viņam jāstājas Česteras tiesas priekšā.

Likumsargi brīdināja citus aizdomās turamos, kuri atrodas meklēšanā, ka, lai cik ilgi jūs neslēptos, viņus tik un tā atradīs: "Mūsu apņēmība atrast Berouzu nav mazinājusies pēdējo 27 gadu laikā, un viņa arests iezīmē nozīmīgu soli uz priekšu šajā lietā un izmeklēšanas pabeigšanu."

Tēmas