foto: Facebook
Tanzānijas politiķis izdzīvo atentāta mēģinājumā
Tanzānijas parlamenta deputāts Kristofers Ole Sendeka apgalvo, ka aizbaidījis uzbrucējus, likdams lietā savu ieroci.
Pasaulē
2024. gada 30. marts, 22:07

Tanzānijas politiķis izdzīvo atentāta mēģinājumā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Lielajā piektdienā, 29. martā, Tanzānijas parlamenta deputāts Kristofers Ole Sendeka piedzīvojis bruņotu uzbrukumu.

Ap septiņiem vakarā viņš atradās automašīnā, kad citā auto blakus piebrauca nezināmi noziedznieki un atklāja uguni. Incidents notika ap 7 vakarā valsts ziemeļaustrumos Kiteto apgabalā uz ceļa starp diviem ciematiem. Politiķis “Ayo Tv” stāsta, ka uzbrucēji sekojuši ar divvietīgu auto, un viņa šoferis ļāvis apdzīt.

“Kad viņi bija blakus mūsu mašīnai, viņi sāka šaut, pēc tam piebrauca priekšā un turpināja šaut uz mums,” teic Sendeka. Šoferis nekavējoties apgriezis auto otrādi, bet deputāts arī bija bruņots un izšāva dažas reizes gaisā, aizbiedējot uzbrucējus.

Neparastā kārtā cietis tikai auto, ne deputātam, ne šoferim nav ne skrambiņas. “Mēs vēl neesam saskaitījuši lodes, jo ieradāmies tur tumsā, bet mašīnā ir redzami četri vai pieci ložu caurumi,” telefonsarunā Tanzānijas izdevumam “The Citizen” paudis Sendeka.

Viņš ir viens no valdošās Revolūcijas partijas politiķiem un pazīstams kā sīvs masaju cilts aizstāvis. Šiem lopkopjiem klejotājiem jau ilgāku laiku ir konflikts ar valdību, kas vēlas padzīt viņus ar visiem ganāmpulkiem no senču zemēm, lai ierīkotu jaunus dabas un medību rezervātus.

2017. gadā atentātu pārcieta Tanzānijas parlamenta deputāts Tundu Lisu, kurš pēc 16 šautiem ievainojumiem izdzīvoja, taču kļuva par invalīdu. Kopumā gan šī Austrumāfrikas valsts ir visai mierpilna, tajā nekad nav piedzīvots pilsoņu karš, militāristu apvērsumi un nemieri.