Pasaulē
2024. gada 24. marts, 09:44

Krievijas spārnotā raķete ielidojusi Polijas gaisa telpā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Krievijas spārnotā raķete, kas naktī uz svētdienu tika izmantota uzbrukumā mērķiem Ukrainā,  uz nepilnu minūti ielidoja Polijas gaisa telpā, pavēstīja Polijas Aizsardzības ministrija.

"Vēlamies jūs informēt, ka šā gada 24. martā plkst.4.23 [5.23 pēc Latvijas laika] viena no Krievijas tāldarbības aviācijas šonakt palaistajām spārnotajām raķetēm pārkāpa Polijas gaisa telpu," sacīts ministrijas paziņojumā, piebilstot, ka tā bija viena no raķetēm, kas tika palaista uz mērķiem Ukrainas rietumos. 

Raķete Polijas telpā ielidoja netālu no Ļubļinas vojevodistes Oserdovas ciema un tur atradās 39 sekundes. Šajā laikā to novēroja Polijas militārās radaru sistēmas, norādīja ministrija.

"Šonakt tika sāktas visas nepieciešamās procedūras, lai nodrošinātu Polijas gaisa telpas drošību. Tostarp tika iesaistīta Polijas un [NATO] sabiedroto aviācija," paziņoja ministrija.

"Mēs pastāvīgi sekojam situācijai Ukrainas teritorijā un esam pastāvīgā gatavībā, lai nodrošinātu Polijas gaisa telpas drošību," piebilsts ministrijas paziņojumā.

Savukārt Polijas Ārlietu ministrija solīja pieprasīt Krievijai paskaidrojumus par notikušo.

"Pirmām kārtām, mēs aicinām Krievijas Federāciju izbeigt teroristiskos gaisa triecienus Ukrainas iedzīvotājiem un teritorijai,  pārtraukt karu un pievērsties valsts iekšējām problēmām," teikts Ārlietu ministrijas preses sekretāra Pāvela Vroņska paziņojumā.  

Arī iepriekš bijuši gadījumi, kad Krievijas raķetes, ko tā izmantoja karam Ukrainā, ielidojušas vai pat nokritušas Polijas gaisa telpā.