foto: EPA/Scanpix
Putins aicina FSB notvert krievus, kas pievienojušies Ukrainas armijai
Ukrainas pusē karojošā leģiona "Brīvā Krievija" karavīri.
Pasaulē
2024. gada 19. marts, 18:47

Putins aicina FSB notvert krievus, kas pievienojušies Ukrainas armijai

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Krievijas diktators Vladimirs Putins Krievijas drošības dienestam (FSB) izdevis rīkojumu atrast un sodīt tos Krievijas iedzīvotājus, kuri pievienojušies Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

“Kā tas vienmēr bijis Krievijas vēsturē, mēs nodevējus neaizmirsīsim, bet identificēsim un sodīsim ikvienu no viņiem, lai kur arī viņi atrastos," Putins vēstīja FSB valdes sēdē.

Savā uzrunā Putins krievus, kuri patlaban cīnās Ukrainas armijas pusē, salīdzināja ar tiem teju 50 tūkstošiem karavīru, kuri otrā pasaules kara laikā cīnījās nacistiskās Vācijas pusē.

“Šos valsts nodevējus viņu pašreizējie saimnieki nežēlo, bet nosūta uz kauju pirmajām rindām kā lielgabala gaļu," secināja Krievijas diktators.

Jau ziņots, ka Krievijas brīvprātīgo korpuss, Krievijas brīvības leģions un Sibīrijas bataljons, kas darbojas Ukrainas pusē, pēdējā laikā aizvien aktīvāk veic uzbrukumus Krievijas Belgorodas apgabalam.

Ukrainas pusē karojošā leģiona "Brīvā Krievija", Krievu brīvprātīgo korpusa (RDK) un Sibīrijas bataljona karotāji 12. martā iegāja Krievijas pierobežas teritorijā. Neilgi pēc iebrukuma "Brīvās Krievijas" karavīri sociālajos medijos dalījās videoierakstu, kurā redzama Krievijas armijas bruņutransportiera iznīcināšana Tjotkinā.

Tāpat RDK dalījies ar videoierakstu, kurā redzami no pilsētas bēgošie krievu karavīri.