foto: AFP/Scanpix
Japānas pilsētā trauksme — kaut kur klejo toksisks kaķis
Toksiskā kaķa atstātās pēdas
Pasaulē
2024. gada 14. marts, 18:08

Japānas pilsētā trauksme — kaut kur klejo toksisks kaķis

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Japānas rietumu pilsētā Fukujamā mēģina atrast kaķi, kas bija iekritis tvertnē ar bīstamu ķīmisku vielu, izkļuva no tās un aizbēga. Pilsētā ir izsludināts paaugstinātas gatavības stāvoklis.

@bbcnews Fukuyama officials said the cat might have already died as a result of falling into the vat of toxic chemicals. #Fukuyama #Japan #Cat #Cats #CatTok #Toxic #Chemical #Chemicals #Factory #News #BBCNews ♬ original sound - BBC News

Varas iestādes pastiprinājušas patrulēšanu un aicina iedzīvotājus netuvoties šim kaķim, nekādā gadījumā tam nepieskarties un nekavējoties ziņot policijai. Pagaidām kaķi nav izdevies atrast, un, varas iestādes pieļauj, ka ar tik bīstamu vielu saskāries mincis, visticamāk, jau ir miris vai tuvu nāvei.

Kaķa meklēšana sākās pēc tam, kad vietējās tēraudlietuves darbinieks pamanīja dzeltenbrūnas kaķa pēdiņas no tvertnes ar sešvērtīgo hromu. Pārlūkojot novērošanas kameru ierakstus, redzams aizskrienošs kaķis, atstājot pēdas. Diemžēl nav ierakstu, kas parādītu, kā kaķis nonāca saskarē ar bīstamo ķimikāliju, ko glabāja trīs metrus dziļā tvertnē.

Sešvērtīgais hroms (Cr(VI)) ir ļoti kodīga kancerogēna ķīmiska viela, kas pie vismazākās saskares spēj izraisīt ādas kairinājumu, elpošanas problēmas un aklumu, tādēļ rūpnīcas darbinieki strādā ar gumijas cimdiem un aizsargmaskās, vēsta laikraksts “Asahu Shimbun”.

Uzņēmuma pārstāvis paziņoja, ka nāksies ieviest papildu drošības pasākumus, lai mazi dzīvnieki nevarētu iekļūt tvertnēs ar bīstamām ķimikālijām. Viņš atzina, ka uzņēmums vēl nekad iepriekš ar kaut ko tādu nebija saskāries.

Tēmas