Makrons gatavs sūtīt armiju uz Ukrainu
foto: imago images/IP3press/Scanpix
Francijas prezidents apgalvoja, ka varētu nosūtīt karaspēku uz Ukrainu, ja notiktu frontes izrāviens Odesas vai Kijivas virzienā.
Pasaulē

Makrons gatavs sūtīt armiju uz Ukrainu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Francijas komunistiskās partijas līderis Fabjēns Rusels pastāstījis, ka tikšanās laikā ar partiju vadītājiem prezidents Emanuels Makrons apspriedis scenāriju, pie kura varētu tikt ievests karaspēks Ukrainā, raksta laikraksts "L' Independant".

Makrons gatavs sūtīt armiju uz Ukrainu...

Francijas prezidents apgalvoja, ka varētu nosūtīt karaspēku uz Ukrainu, ja notiktu frontes izrāviens Odesas vai Kijivas virzienā.

Savus komentārus laikrakstam snieguši arī citi partiju pārstāvji, raksta "The Moscow Times".

"Nav nekādu robežu un sarkano līniju," sacīja Žordans Bardella no Nacionālās apvienības. "Es atbraucu satraukts, bet aizbraucu vēl satrauktāks," skaidroja "nepakļautās Francijas" pārstāvis Manuels Bompars.

Francijas varas iestādes apsver iespēju atļaut specvienībai un militārajām vienībām šķērsot Ukrainas robežu, vēstīja laikraksts “Le Monde”. Pēc laikraksta avotu ziņām, Parīze piedāvājusi dot viņiem iespēju šķērsot Ukrainas robežu, lai Krievijas priekšā nostādītu “stratēģisku dilemmu”.

Pirmo reizi Makrons paziņoja par iespēju sūtīt karaspēku uz Ukrainu februāra beigās. "Šodien nav vienprātības par sauszemes karaspēka nosūtīšanu oficiālā, paredzamā un akceptētā veidā. Taču nākotnē neko izslēgt nevar," viņš sacīja pēc Eiropas Savienības līderu samita Parīzē.

Tas bija apdomāts paziņojums, dažas dienas vēlāk reaģējot uz kritiku no sabiedroto un Vācijas puses, par iespēju sūtīt karaspēku uz Ukrainu, skaidroja Makrons: "Tie ir pietiekami nopietni jautājumi; katrs manis runātais vārds ir izsvērts, pārdomāts un saskaņots."