foto: AFP/Scanpix
Putins draud ar triecieniem rietumvalstīm
Putina runa tika translēta arī uz vides video ekrāniem.
Pasaulē
2024. gada 29. februāris, 12:48

Putins draud ar triecieniem rietumvalstīm

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, 29. februārī, savā uzrunā Federālajai asamblejai draudēja rietumvalstīm ar atbildes triecieniem gadījumā, ja uzbruks Krievijas teritorijai.

Pēc Putina vārdiem, Rietumvalstis izprovocēja konfliktu Ukrainā, Tuvajos Austrumos un "turpina melot", "bez apmulsuma" paziņojot, ka Krievija grasās uzbrukt Eiropai.

"Un tajā pašā laikā viņi paši izvēlas mērķus triecieniem mūsu teritorijā, izvēlas, viņuprāt, efektīvākos iznīcināšanas līdzekļus, un sāk runāt par iespēju nosūtīt NATO kontingentu uz Ukrainu," pavēstīja Putins.

"Mēs atceramies to cilvēku likteni, kuri savulaik sūtīja savus kontingentus uz mūsu valsts teritoriju. Taču tagad sekas iespējamiem intervences veicējiem būs daudz traģiskākas. Viņiem jāsaprot, ka mums arī  ir ieroči, kas var trāpīt mērķos viņu teritorijā," draudēja Putins.

26.februārī Francijas prezidents Emanuels Makrons, uzstājoties pēc Eiropas līderu konferences, atzina, ka Eiropas valstis varētu nosūtīt karaspēku uz Ukrainu. Vairākas valstis, tostarp ASV, neatbalstīja šo ideju.

Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sacīja, ja alianses militārpersonas parādīsies Ukrainas teritorijā,

tiešs konflikts starp Krieviju un NATO kļūs neizbēgams.