foto: scanpix
Autoavārijā Tanzānijā miruši 25 cilvēki
Kravas auto “pazuda” bremzes, un tas pārbrauca pāri diviem autobusiem un vieglajam auto.
Pasaulē
2024. gada 25. februāris, 15:15

Autoavārijā Tanzānijā miruši 25 cilvēki

Jauns.lv

Tanzānijā, Austrumāfrikā, notikusi traģiska autoavārija – 25 cilvēki gājuši bojā, 21 ievainots. 24. februārī valsts ziemeļos sadūrās četri transportlīdzekļi, no kuriem viens bija kravas auto.

Katastrofa notika Arušas piepilsētā Ngaramtoni. Kenijas būvniecības uzņēmumam piederošajam kravas auto “Mack” izgājušas no ierindas bremzes, un “fūre” sadragāja mikroautobusu “Nissan Caravan”, vieglo auto “Mersedes Benz Saloon” un kādas Arušas skolas autobusu “Toyota Coaster”.

Šoferis pēc traģēdijas aizbēdzis un izsludināts meklēšanā.

Arušas reģiona policijas komisārs Džastins Masedžo informē, ka vienā autobusā atradās skolēni un skolotāji, otrs bija sabiedriskā transporta autobuss. No mirušajiem 11 ir sievietes, to vidū jauna meitene un septiņi ārzemnieki.

Vēl viena traģiska autoavārija Āfrikā notikusi svētdien, 25. februārī. Dienvidāfrikas Republikas austrumos deviņi Āfrikas nacionālā kongresa atbalstītāji zaudēja dzīvību autobusa avārijā, atgriežoties no priekšvēlēšanu mītiņa Durbanā.

Šoferis zaudēja kontroli pār stūri, autobuss apgāzās un vairākas reizes ripoja. Tajā atradās ap 70 cilvēku, daudzi ir ievainoti.