Krievijas galvenais muitnieks žēlojas par "sliktajām" Latvijas un Igaunijas muitām
Krievijas Federālā muitas dienesta emblēma (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2024. gada 23. februāris, 20:54

Krievijas galvenais muitnieks žēlojas par "sliktajām" Latvijas un Igaunijas muitām

Jauns.lv

Latvijas un Igaunijas muitas iestādes esot naidīgi noskaņotas pret Krieviju un pārkāpj visus iedomājamos un neiedomājamos noteikumus, paziņojis Krievijas Federālā muitas dienesta vadītāja pienākumu izpildītājs Ruslans Davidovs.

“Uz Igaunijas un Latvijas robežām lietas neklājas pārāk labi, jo mūsu bijušie partneri rīkojas nekonstruktīvi,” viņš stāstīja Krievijas ziņu aģentūrām. Tā notiek jau kopš 2022. gada, viņi “pārtraukuši atbildēt uz mūsu zvaniem un praktiski strādā itāļu streika režīmā”.

Jāpiebilst, ka par “itāļu streiku” (angļu valodā work-to-rule) jeb darbu pēc noteikumiem sauc pedantisku, ļoti skrupulozu sekošana noteikumiem, kas noved pie ražošanas samazināšanās vai pat pilnīgas apstāšanās.

Viņš stāstīja, ka, piemēram, Burčaku robežpārejas punkts Pleskavas apgabalā pie Igaunijas robežas pirms desmit gadiem laida cauri ap 400 kravas automašīnas, bet pašlaik labākā gadījumā 150-170, savukārt Krievijas pusē muitnieki centīgi apstrādājot un caurlaižot visu ienākošo transporta apjomu.

“Problēma ir tā, ka mūsu bijušie partneri, izpildot nelikumīgās Rietumu sankcijas, vienkārši speciāli kavē preces kustību, kas ir pretrunā ar visiem Pasaules tirdzniecības organizācijas kanoniem un vispār brīvās tirdzniecības, pasaules tirdzniecības kanoniem. Tiek pārkāpti visi iedomājamie un neiedomājamiem noteikumi un pieejas,” viņš žēlojās.

Igaunijas nodokļu un muitas departaments laikrakstam “Postimees” paziņoja, ka neuzskata par vajadzīgu komentēt agresorvalsts paziņojumus.