foto: Shutterstock
Viļņas ielās vecos “čehoslovākus” pakāpeniski nomainīs pret jauniem trolejbusiem
Viļņas ielās vecie trolejbusi pakāpeniski tiks nomainīti pret jauniem
Pasaulē
2024. gada 23. februāris, 12:21

Viļņas ielās vecos “čehoslovākus” pakāpeniski nomainīs pret jauniem trolejbusiem

Jauns.lv/15min.lt

Jau šīs vasaras sākumā Viļņas iedzīvotājiem būs iespēja izmēģināt jaunus trolejbusus, kas pilsētas ielās pakāpeniski tiks nomainīti pret vecajiem “Škoda” ražotajiem transportlīdzekļiem.

Lai gan šis notikums ir jaunas trolejbusu ēras sākums pilsētā, vecos trolejbusus pret jauniem nomainīs pakāpeniski. Jau šovasar vasarā darbu pilsētas ielās sāks 20 jauni trolejbusi.

Kopumā līgums ir noslēgts par 71 jauna transportlīdzekļa iegādi, kurus pilnībā nomainīs līdz 2025. gada martam, norāda Viļņas sabiedriskā transporta pārstāve Rita Zinkeviče.

Kādi būs jaunie trolejbusi?

Jaunie trolejbusi ir "Škoda 32Tr" modeļa zemās grīdas trolejbusi. Tie ir 12 metrus gari, ripo autonomi un var nobraukt līdz 20 kilometriem bez kontakttīkla. Trolejbusiem ir arī drošības sistēma - SOS un A joslas pogas, kas ieraksta notikumus video, aizsardzība sadursmēs un automātiskā ugunsdzēšana. Tāpat trolejbuss ir pilnībā kondicionēts un tiek vēdināts gan salonā, gan vadītāja salonā.

Sabiedriskais transports būšot pielāgots arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem - trolejbusi ir aprīkoti ar rampu, stiprinājuma siksnām, speciālām pogām ziņošanai par nepieciešamību pēc palīdzības. Trolejbusam ir velosipēdu stiprinājuma aprīkojums, kas ļauj pārvadāt divriteņu braucamos tā salonā.

Viļņas sabiedriskajā transportā joprojām brauc 160 "Škoda" trolejbusi, kuru vidējais vecums ir 31 gads. Visu galvaspilsētas trolejbusu kopējais vidējais vecums šobrīd ir aptuveni 23 gadi.

Plānots, ka Viļņa līdz 2026. gadam atjaunos visu trolejbusu parku, un to vidējais vecums sasniegs nedaudz vairāk par diviem gadiem.