Pasaulē
2024. gada 20. februāris, 11:40

Traģēdija pie "Pelnrušķītes pils" — Vācijā tiesā amerikāņu tūristu, kura noziegums satrieca sabiedrību

Jauns.lv

Vācijā tiesā amerikāni, kura zvēriskais noziegums šokēja sabiedrību. Pērn viņš pie pasakainas pils uzbruka divām amerikāņu jaunietēm, nogrūžot abas no stāvas nogāzes, bet vienu no viņām pirms tam izvarojot. Viena cietusī gāja bojā, bet otrā guva ievainojumus.

2023. gada 14. jūnijā 31 gadu vecais Trojs Bolings pie Neišvānšteinas pils Bavārijā uz pastaigu takas satika 21 gadus veco Evu Ljū un 22 gadus veco Kelsiju Čanu. Vīrietis aizvilināja sievietes uz nomaļāku vietu un uzbruka Ljū. Čana metās draudzeni aizstāvēt, un uzbrucējs viņu nogrūda no vairāk nekā 50 metru stāvas nogāzes. Pēc tam viņš sāka žņaugt Ljū un izvaroja bezsamaņā esošo upuri, pēc tam nometa lejā arī viņu.

Ārstiem izdevās izglābt tikai Čanas dzīvību, kura kritienā bija guvusi galvas traumas, sasitumus un nobrāzumus. Izvarotā Ljū ar helikopteru tika nogādāta slimnīcā, taču viņa tajā pašā dienā nomira no gūtajām traumām.

Abas sievietes bija tikko absolvējušas Ilinoisas universitāti un devušās savā sapņu ceļojumā uz Eiropu.

Vācu laikraksts “Bild” vēsta, ka Bolinga upuru glābšanas operācija un noziedznieka arests notika vairāku simtu tūristu acu priekšā. Tiek minēts, ka vaininieks gan filmējis, gan fotografējis sava nozieguma vietu. Viņa klēpjdatorā un telefonā izmeklētāji atrada bērnu pornogrāfiju.

Bolingu arestēja drīz pēc uzbrukuma, viņš atzinis savu vainu. Spriedums viņa lietā gaidāms martā.

“Daily Mail” vēsta, ka Trojs Bolings dzīvoja netālu no Detroitas kopā ar savu brāli, un kaimiņi viņu raksturoja kā klusu un ne visai draudzīgu cilvēku. Brāļi bieži bija ilgu laiku prom no mājām, bet kad atgriezās, reti viņus redzēja ārā, tikai lai “dārzā izvestu pastaigā kaķi siksnā”, kā izteicies kāds kaimiņš, ģimeni nodēvējot par dīvainu, bet pašu Troju kā cilvēku, kurš nekad neskatās citiem acīs.

Jāpiebilst, ka noziegums tika pastrādāts pie Neišvānšteinas pils, kas ir neoromānikas stilā XIX gadsimta beigās celta pils Bavārijas karalim Ludvigam II. Tā atrodas gleznainā vietā netālu no Bavārijas dienvidrietumu robežas ar Austriju. Plašsaziņas līdzekļos norāda, ka šī pils kalpojusi par iedvesmas avotu "Disney" animācijas filmās "Pelnrušķīte" (Cinderella) un "Guļošā skaistule" (Sleeping Beauty) attēlotajai pilij.