foto: Ukrinform/Shutterstock/ Vida Press
ASV pārskaitījusi Igaunijai gandrīz 500 tūkstošus dolāru, kas konfiscēti Krievijai
Igaunija iegūtos līdzekļus izmantos, lai palīdzētu novērst Ukrainas elektrosadales bojājumus un palīdzētu atjaunot citu kritisko infrastruktūru, ko nopostījis Krievijas karaspēks.
Pasaulē
2024. gada 18. februāris, 17:37

ASV pārskaitījusi Igaunijai gandrīz 500 tūkstošus dolāru, kas konfiscēti Krievijai

Jauns.lv

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Tieslietu ministrija nosūtījusi Igaunijai teju 500 tūkstošus ASV dolāru, kas konfiscēti Krievijai. Šos līdzekļus paredzēts izlietot palīdzības sniegšanai Ukrainai.

ASV tieslietu ministra vietniece Liza Monako un Igaunijas ģenerālsekretārs Tonis Sārs 18. februārī tikās Minhenes drošības konferencē, kurā paziņoja par Krievijai konfiscēto līdzekļu nosūtīšanu Igaunijai.

"Šī ir pirmā šāda veida finanšu nosūtīšana kādam no ASV sabiedrotajiem, kuras mērķis ir sniegt finansiālu atbalstu Ukrainai," teikts paziņojumā.

Konfiscētie līdzekļi tiek pārskaitīti Igaunijai, jo, saskaņā ar pašreizējo AVS likumdošanu, valstij nav iespējams veikt tiešus pārskaitījumus Ukrainai. Igaunija iegūtos līdzekļus izmantos, lai palīdzētu novērst Ukrainas elektrosadales bojājumus un palīdzētu atjaunot citu kritisko infrastruktūru, ko nopostījis Krievijas karaspēks.