foto: Imre Tomosvari/ Unsplash
ASV robežsardze kāda vīrieša biksēs atradusi pitonu
Vīrietis rāpuļus centies pārvest pāri ASV - Kanādas robežai.
Pasaulē
2024. gada 16. februāris, 21:02

ASV robežsardze kāda vīrieša biksēs atradusi pitonu

Jauns.lv

Ņujorkā cietumsods piemērots kādam vīrietim, kurš centās pāri ASV – Kanādas robežai pārvest Birmas pitonus. Vīrietis rāpuļus bija noslēpis nelielā somā, kas bija piestiprināta pie viņa augšstilba iekšpuses.

Apsūdzētais ir kāds 38 gadus vecs Kalvins Bautists, kurš 2018. gadā centās rāpuļus pāvest pāri ASV – Kanādas robežai. Pārskatot viņa pasi un veicot kratīšanu, muitas un robežapsardzes darbinieki atrada, ka pie vīrieša augšstilba ir piestiprināta neliela soma, kurā noslēpti Birmas pitoni.

foto: dpa/picture-alliance
Vīrietis rāpuļus bija noslēpis nelielā somā, kas bija piestiprināta pie viņa augšstilba iekšpuses.

Maksimālais sods, kas viņam draudēja bija 20 gadi brīvības atņemšana un naudassods līdz 250 tūkstošiem ASV dolāru. Tomēr, tiesa par Bautistu nosacīti apžēlojās, piešķirot viņam vienu gadu ilgu nosacītu brīvības atņemšanu un piemērojot soda naudu 5000 ASV dolāru apmērā.

Birmas pitoni ir vienas no lielākajām čūskām pasaulē. To dzimtene ir Āzija, tomēr liela to populācija novērojama arī Floridā, kur tā uzskatāma par invazīvu sugu. Čūskas Floridā rada draudus vietējiem dzīvniekiem, jo tiem savvaļā nav dabisku pretinieku.