Pasaulē
2024. gada 14. februāris, 13:30

Rumānijā kalnos atrasts ukraiņu dezertiera līķis; jaunais vīrietis vēlējies šķērsot robežu

Jauns.lv

Rumānijā kalnos atrasts Ukrainas robežu šķērsot mēģinājuša vīrieša līķis. Viņš apmaldījās, ceļojot kopā ar diviem citiem vīriešiem, ziņo Ukrainas Valsts robežsardzes dienests un Rumānijas glābšanas dienests.

"Vakar vakarā Mukačevas robežvienības robeždienesta inspektoru nodaļas "Bogdan" militārpersonas saņēma informāciju, ka Rumānijas glābšanas dienesta uzticības tālrunis saņēmis ziņojumu, ka kalnos Ukrainas pilsonis zaudējis orientēšanos un pazudis," pavēstīja Valsts robežsardzes dienestā.

foto: Facebook
Rumānijas robežsargi ziņoja, ka atraduši Ukrainas pilsoņa līķi bez dzīvības pazīmēm.

Kā noskaidroja Rumānijas glābšanas dienests, izsaukums uz 112 nāca no kalnos apmaldījušās 22 gadus veca puiša sievas.

"Vakar no rīta viņš izgāja no mājām un teica sievai, ka mēģinās par katru cenu nokļūt Rumānijā. Drīz ar viņu vairs nebija iespējams sazināties, un pēdējā ziņa no jaunā vierieša  sievai pienāca pirms 3 stundām, acīmredzot jau Rumānijā, netālu no robežas zonas ar Ukrainu," norādīja departaments.

Ukrainas un Rumānijas robežsargi sāka meklēt abās robežas pusēs, taču lavīnas dēļ viņi kalnos cilvēku pēdas neatrada.

"Šodien ap pulksten 4 no rīta Rumānijas robežsargi aizturēja divus vīriešus, kuri nelikumīgi šķērsoja Ukrainas-Rumānijas robežu. Aizturētie izrādījās Ukrainas pilsoņi. Viņi ziņoja, ka kopā ar viņiem ir vēl viena persona, kas pazudusi no viņu redzesloka,” stāsta Valsts robežsardzes dienestā.

Ap pulksten 8:00 Rumānijas robežsargi ziņoja, ka atraduši Ukrainas pilsoņa līķi bez dzīvības pazīmēm.

Ne pirmais gadījums

Aizkarpatijā Ukrainas un Rumānijas robežsargi kalnos meklēja četrus dezertierus, kuri mēģināji nelegāli šķērsot robežu. Vēlāk Rumānijā atrasts viena vīrieša līķis.

Vēl pirms kāda laika Ukrainas robežsargi aizturēja vīrieti, kurš plānoja šķērsot Tisas upi. Šādā nelikumīgā veidā vīrietis grasījās nokļūt Moldovā un pēc tam Vācijā. Vīrietis par šādu "atrakciju" samaksāja 2,5 tūkstošus dolāru.