foto: EyePress News/Shutterstock/ Vida Press
Pēc Krievijas transportlidmašīnas katastrofas Belgorodas morgā nogādāti tikai pieci līķi, liecina Ukrainas izlūkdienesta dati
Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas ceturtdien 25. janvārī 2024. gadā publicētajās fotogrāfijās redzamas Krievijas militārās transporta lidmašīnas Il-76, kas trešdien avarēja Belgorodas apgabalā netālu no Ukrainas robežas, atlūzas un detaļas.
Pasaulē
2024. gada 26. janvāris, 10:40

Pēc Krievijas transportlidmašīnas katastrofas Belgorodas morgā nogādāti tikai pieci līķi, liecina Ukrainas izlūkdienesta dati

Jauns.lv

Ukraina apgalvo, ka tās rīcībā ir izlūkdati, kas liecina, ka no Krievijas militārās transporta lidmašīnas avārijas vietas uz netālu esošo morgu nogādāti tikai pieci līķi, CNN pavēstīja Ukrainas militārās izlūkošanas dienesta amatpersona, apšaubot Maskavas apgalvojumu, ka sprādzienā gājuši bojā desmitiem ukraiņu karagūstekņu.

Maskava un Kijiva sniedza pretrunīgas liecības par to, kā trešdien Krievijas Belgorodas reģionā, kas robežojas ar Ukrainas austrumiem, tika notriekta lidmašīna Iljušins Il-76. Maskava apgalvo, ka lidmašīna pārvadāja ukraiņu karagūstekņus, savukārt Kijiva apgalvo, ka tā pārvadāja Krievijas raķetes, ko paredzēts izmantot turpmākos triecienos Ukrainai.

Taču jaunākie komentāri liecina par pieaugošu Kijivas pārliecību, ka lidmašīna IL-76, kas trešdienas rītā avarēja Krievijas Belgorodas apgabala Jablonovas ciematā, iespējams, nav pārvadājusi ukraiņu karagūstekņus pirms apmaiņas, kā apgalvoja Maskava.

Ukrainas Aizsardzības izlūkošanas dienesta (DI) pārstāvis Andrijs Jusovs CNN sacīja, ka morgā nogādāto līķu skaits sakrīt ar lidmašīnā esošo apkalpes locekļu skaitu. "Citas mirstīgās atliekas netika atrastas," viņš teica.

Maskava apgalvoja, ka aviokatastrofā gāja bojā visi 74 lidmašīnā esošie cilvēki - seši apkalpes locekļi, trīs militārā eskorta locekļi un 65 Ukrainas karavīri. Krievijas reģionālais gubernators publicēja to cilvēku vārdu sarakstu, kuri, pēc viņa teiktā, veidoja sešu cilvēku apkalpi.

CNN uzstāja uz Jusovu, lai izskaidrotu neatbilstību starp apkalpes locekļu skaitu, ko Krievijas iestādes norādīja, ka tie atradās lidmašīnā, un mirstīgo atlieku skaitu, ko Ukrainas izlūkdienesti norādīja trešdien morgā, Jusovs sacīja, ka viņš paliek pie saviem sākotnējiem komentāriem.