Pasaulē
2024. gada 23. janvāris, 15:44

Okupantu raķete Harkivā eksplodējusi līdzās suņu audzētavai. Sprādziena brīdis fiksēts video

Jauns.lv

23. janvāra rītā krievi ar raķetēm uzbruka Ukrainai. Tā rezultātā Kijivas un Harkivas infrastruktūra piedzīvoja ievērojamus postījumus. Trieciens Harkivā noticis arī netālu no labradoru audzētavas.

Margaritas Zelenskas "Facebook" kontā publicēts video ar raķetes trieciena brīdi.

Videoklipā redzams, ka sieviete ar pienu no pudeles baro mazu kucēnu, taču pēc dažiem mirkļiem viss mainās. Skaļš troksnis, pilnīga tumsa un putekļi. Sprādziens liek kucēniem riet, bet saimniece cenšas viņus nomierināt.

foto: Facebook
Trieciens Harkivā noticis netālu no labradoru audzētavas.

Pēc tam Margarita vērsās pēc palīdzības pie saviem sekotājiem: viņai bija nepieciešama automašīna, lai no trieciena vietas aizvestu pieaugušos suņus un kucēnus. Transports tika ātri atrasts, tāpēc cilvēki un dzīvnieki nav cietuši.

Margarita profesionāli audzē labradoru šķirni.

Raķešu uzbrukums Ukrainai 23. janvārī

Naktī okupanti apšaudīja Harkivu, triecieniem tika pakļauti dzīvojamās un civilās apbūves rajoni. Krievijas apšaudes rezultātā Harkivā tika sagrauta dzīvojamās mājas kāpņutelpa, zem gruvešiem atrodas cilvēki. Bojāgājušo skaits raķešu triecienā Harkivā pieaudzis līdz 3 cilvēkiem, bet ievainoto - līdz 42 cilvēkiem.

Svjatošinas rajonā aizdegušās novietotas automašīnas un nodarīti postījumi dzīvojamai ēkai. Kijevas mērs Vitālijs Kļičko paziņoja, ka ārkārtas dienesti strādā Solomenskas rajonā. Tur vienai daudzīvokļu mājai sprādzienā izsisti logi, kā arī aizdegušies vairāki dzīvokļi, un vienā no tiem tika atrasta nesprāgusi raķetes daļa. Šobrīd zināms par 21 cietušo, vēl viena sieviete atrodas klīniskās nāves stāvoklī.