Pasaulē
2024. gada 21. janvāris, 19:34

Suns sāk pierast pie jaunās dzīves uz četrām kājām — viņam to bija krietni vairāk!

Māris Puķītis

Jauns.lv

Lielbritānijā kokerspanielu kucītei, kas piedzima ar sešām kājām, veiksmīgi amputētas divas liekās ķepas. Vienpadsmit nedēļu vecumā kucēnu atrada pamestu pie lielveikala Pembrokšīras grāfistē Anglijā, un šis stāsts nokļuva avīžu pirmajās lapās.

Suni nosauca par Arielu, un operācijai naudu savāca ziedojumos no visas pasaules – ap 15 000 mārciņu. Ķirurgam Āronam Latčmanam izdevās saglabāt visas četras ķepas, kaut sākumā bija bažas, ka Ariela paliks uz trim kājām.

“Viņa jūtas ļoti labi un ir jau atguvusies. Tagad tā ir visnotaļ ar dzīvi apmierināta sunīte, un mēs ceram, ka arī turpmāk viņai būs brīnišķīga dzīve,” saka ķirurgs.

Kad Arielu atrada, kucīte bija novārgusi un stresaina. Par suni sāka rūpēties dzīvnieku patversmē Greenacres Rescue. Veterinārārsta apskatē atklājās, ka kucītei ir ne tikai divas liekas pakaļkājas, bet arī otra vagīna un tikai viena niere.

Turklāt divas gūžas locītavas atradās vienā pusē, tāpēc iegurņa kauls nebija pareizi izveidojies. Vienai normālajai pakaļkājai tikpat kā nebija muskuļu, tomēr to izdevies glābt.

Divas operācijas veterinārajā klīnikā Somersetā ilga divas stundas, un nākamajā dienā Ariela pati piecēlās, staigāja, ēda un dzēra. Tagad svarīgi nepieķert nekādas infekcijas. Drīzumā suns dosies uz Velsu, kur to uz laiku piekritusi pieņemt kāda ģimene.

Patversmes dibinātājs un vadītājs Maiks Loilors norāda, ka pēc dažām fizioterapijas un atlabšanas nedēļām Arielai meklēs jaunus saimniekus. “Reakcija uz Arielas stāstu, tostarp zvani un elektroniskās vēstules no tik tālām vietām kā Ņujorka un Austrālija, bija vienkārši neticama, tāpēc es nešaubos, ka viņu ļoti ātri paņems,” piebilst Loilors.