Nigērijas "nabadzības ministre" dāsni parūpējusies par vienu nabadziņu, tiesa, ir nianse
Bērni Nigērijas ziemeļos, kas pagaidām atpaliek no pārējās valsts ekonomiskās attīstības (foto: Scanpix / AP)
Pasaulē
2024. gada 11. janvāris, 05:25

Nigērijas "nabadzības ministre" dāsni parūpējusies par vienu nabadziņu, tiesa, ir nianse

Māris Puķītis

Jauns.lv

Nigērijas humanitāro lietu un nabadzības mazināšanas ministre Beta Edu,  kurai bija jāgādā par trūkumcietējiem, iespējams, sākusi ar sevi – atklājies, ka viņa likusi uz privāto kontu pārskaitīt valsts naudu vairāk nekā 560 000 eiro apmērā.

Nigērijas prezidents Bolu Tinubu ministri atlaidis un licis sākt izmeklēšanu, pieprasot Ekonomisko un finansiālo noziegumu komisijai izvērtēt visus ministrijas veiktos finanšu darījumus. 

Edu noliedz jebkādu vainu, viņas birojs skaidro, ka nauda gan pārskaitīta, bet uz kontu, kas nav uz viņas vārda, un līdzekļi bijuši paredzēti “dotāciju piešķiršanai neaizsargātām grupām”.
Nigērijas mediji ziņojuši par nopludinātu dokumentu, kas varētu liecināt, ka Edu uzdevusi valsts kases amatpersonai pārskaitīt naudu uz grāmatvedes Bridžetas Onijelu personisko kontu – viņas pārziņā ir valdības iniciatīvas “Dotācijas neaizsargātām grupām” finanses.

37 gadus vecā Edu bija jaunākā no Tinubu valdības ministriem un uzskatīta par viņa tuvu sabiedroto. Ministru padzīšana Nigērijā notiek reti, Edu ir pirmā, kas zaudējusi amatu pērn maijā apstiprinātajā valdībā. 


 

Tēmas