Pasaulē
2024. gada 6. janvāris, 21:13

VIDEO: pasažieri šausmās noskatās, kā lidojumā laikā pazūd "Alaska Airlines" lidmašīnas korpusa daļa

Jauns.lv

ASV lidsabiedrības “Alaska Airlines” pasažieri piektdien pārdzīvoja Holivudas katastrofu filmas cienīgas sajūtas, kad gandrīz piecu kilometru augstumā lidmašīna pazaudēja prāvu korpusa daļu.

“Boeing 737 Max 9” lidmašīna lidoja no Oregonas štata Portlendas uz Ontario pilsētu Kalifornijā, kad 4876 metru augstumā pēkšņi atlūza lidmašīnas korpusa daļa, ieskaitot iluminatoru. Par laimi, lidmašīna, kurā atradās 177 pasažieri un apkalpes locekļi, spēja veiksmīgi veikt avārijas nolaišanos Portlendā 35 minūtes pēc pacelšanās. Lidsabiedrības pārstāvis paziņojis, ka cietušo nav.

Kāds pasažieris stāstīja, ka no lidmašīnas kreisās aizmugurējās daļas atskanēja spēcīgs troksnis, un tika izmestas visas avārijas situācijām paredzētās skābekļa maskas. Viņš stāstīja, ka caurums sienā bijis tik liels, ka kādam tuvumā sēdošajam zēnam noplēsts krekls un izrauts ārā, un viņa mamma bija spiesta stingri turēt puiku, lai viņš netiktu izrauts ārā no lidmašīnas.

“Alaska Airlines” vadītājs Bens Minikuči paziņoja, ka kompānija uz laiku pārtrauks lietot 65 lidmašīnas, kuras atgriezīsies ekspluatācijā tikai pēc rūpīgas pārbaudes. ASV Federālā aviācijas administrācija (FAA) uzdevusi pārbaudīt 171 lidmašīnu.

Tā ir jaunākā no problēmām, kas skārusi “Boeing” vislabāk pārdoto modeli, kuru pārtrauca lietot gandrīz divus gadus pēc aviokatastrofām 2018. un 2019. gadā.

Tēmas