foto: AFP/Scanpix
Ukraina un Krievija veikušas līdz šim vērienīgāko karagūstekņu apmaiņu
Atbrīvotie ukraiņu karavīri atgriežas mājās no okupantu gūsta
Pasaulē
2024. gada 3. janvāris, 23:56

Ukraina un Krievija veikušas līdz šim vērienīgāko karagūstekņu apmaiņu

Jauns.lv/LETA

Ukraina un Krievija veikušas karagūstekņu apmaiņu, kuras gaitā atbrīvoti simtiem karavīru, trešdien paziņojušas karojošās puses. Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā abas puses vairākkārt apmainījušās gūstekņiem, bet ne pēdējo mēnešu laikā.

Krievija šodien paziņoja, ka saņēmusi atpakaļ 200 karavīrus, un arī Ukraina paziņoja, ka atbrīvoti aptuveni 200 tās karavīri.

"Vairāk nekā 200 mūsu karavīru un civiliedzīvotāju ir atgriezušies no Krievijas gūsta," vietnē "Telegram" paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Ukrainas cilvēktiesību komisārs Dmitro Lubinecs atklāja, ka kopumā atbrīvoti 230 ukraiņu karavīri, piebilstot, ka tā ir 49.apmaiņa starp abām pusēm.

Maskavas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka pēc sarežģītām sarunām, kas notika ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) starpniecību, atgriezušies 248 Krievijas karavīri.

Decembrī Ukraina paziņoja, ka 48 apmaiņu rezultātā no okupantu gūsta atbrīvoja 2598 cilvēkus. Daudzi no viņiem gūsta laikā spīdzināti, sākot ar sišanām līdz mocīšanai ar strāvu, vēsta BBC.