foto: EPA/Scanpix
Ukrainā likvidēts sērijveida izvarotājs no Krievijas
Liela daļa Krievijā “Vagner” bandu uzskata par varoņiem.
Pasaulē
2023. gada 29. decembris, 18:49

Ukrainā likvidēts sērijveida izvarotājs no Krievijas

Jauns.lv

Karā pret Ukrainu likvidēts kārtējais kriminālnoziedznieks no Krievijas – “Vagner” bandas savervēts sērijveida izvarotājs, kura “kontā” bija vismaz 27 sievietes, tostarp divas nogalinātas.

Pāvels Šuvalovs, saukts par Tulunas maniaku, aprīlī parakstīja līgumu ar “Vagner”, un 6. maijā viņu nosūtīja uz Ukrainu, priekšējām līnijām Luhanskas apgabalā. Cietumnieka kara gaitas beidzās jau 29. maijā, līķi nav izdevies atrast, bet par viņa nāvi publiski kļuvis zināms tikai tagad, raksta “lenta.ru”. 

2021. gadā Šuvalovu notiesāja uz 24 gadiem stingrā režīma ieslodzījumā par daudzām izvarošanām un slepkavībām, ko viņš pastrādāja Tulunā Irkutskas apgabalā. Pēc izmeklēšanā noskaidrotā, no 1991. līdz pat 2019. gadam Šuvalovs izvaroja vismaz 27 sievietes un nogalināja divas.

2019. gadā Tulunā izcēlās plūdi, un daļa arhīva materiālu gāja bojā, tāpēc tiesa spēja pierādīt maniaka vainu tikai divās izvarošanās un divās slepkavībās.

Pēc izdevuma “Verstka” aplēsēm, 2023. gadā pret “Vagner” savervētajiem un pēc pusgada apžēlotajiem bijušajiem cietumniekiem ierosināts vairāk nekā 190 krimināllietu. Publiski ziņots par 32 noziegumiem, vēl ziņas par 160 krimināllietām žurnālisti atraduši tiesu kartotēkās.

Zināms plašāk ir par 105 spriedumiem, no tiem 36 ir par smagiem un īpaši smagiem noziegumiem. Žurnālisti saskaitījuši 31 slepkavību, slepkavības mēģinājumu un smagu miesas bojājumu nodarīšanu, ko pastrādājuši brīvlaistie cietumnieki.