foto: dpa/picture-alliance
“Tesla” robots “uzbrūk” rūpnīcas darbiniekam
"Tesla" auto ražošanas līnija.
Pasaulē
2023. gada 26. decembris, 22:53

“Tesla” robots “uzbrūk” rūpnīcas darbiniekam

Jauns.lv

“Tesla” elektrisko automašīnu rūpnīcā Ostinā, Teksasā kāds programmatūras inženieris guvis nopietnus ievainojumus, kad viņam uzbruka nepareizi funkcionējošs robots. Robots, kas paredzēts alumīnija automašīnu detaļu pārvietošanai, saspieda inženieri un pamatīgi ieskrāpēja savus metāla taustekļus vīrieša mugurā un rokā, vēsta “TMZ”.

Inženieris programmēja programmatūru, kas kontrolē robotus, kuru uzdevums ir izgriezt automašīnu daļas no svaigi izlietām alumīnija daļām. Kamēr divi no robotiem bija atspējoti, lai inženieris un viņa komanda varētu strādāt pie mašīnām, trešais tika netīšām atstāts ieslēgts.

Acīmredzot ievainojums nebija pietiekami nopietns, lai darbiniekam būtu jāpaņem atvaļinājums no darba. Tomēr aculiecinieki vēsta, ka aina bijusi gana šausminoši, jo no vīrieša brūcēm uz grīdas palika asiņu pēdas.

ASV Darba drošības un veselības pārvaldei iesniegtajos ziņojumos par traumām šajā “Tesla” automobiļu rūpnīcā minēts, ka vidēji viens darbinieks no trīsdesmit guvis kādu ar darba pienākumu veikšanu saistītu traumu.

Vairāki rūpnīcā nodarbinātie esošie un bijušie “Tesla” darbinieki atklāja, ka uzņēmums regulāri pārkāpj celtniecības, apkopes un citus drošības noteikumus, pakļaujot darbiniekus riskam.

“Tesla” atteikusies sniegt oficiālu komentāru.