foto: Shutterstock
Ukraiņi apgalvo, ka sagrāvuši Krievijas nodokļu sistēmu
Karš norisinās arī kibertelpā.
Pasaulē
2023. gada 12. decembris, 19:30

Ukraiņi apgalvo, ka sagrāvuši Krievijas nodokļu sistēmu

Jauns.lv

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde paziņojusi par hakeru uzbrukumu Krievijas Federālā nodokļu dienesta serveriem.

Izlūkdienesta kibervienības ielauzušās labi aizsargātā centrālajā server un vēl 2300 reģionālajos serveros visā Krievijā un okupētajā Krimā, trieciens dots arī Krievijas IT kompānijai, kas apkalpo nodokļu dienestu.

Visi serversi esot inficēti ar ļaunatūru. “Pilnībā likvidēti konfigurējošie faili, kas gadiem ilgi nodrošināja KF nodokļu sistēmas funkcionēšanu – iznīcināta visa datu bāze un tās rezerves kopijas,” apgalvots izlūkdienesta paziņojumā.

Krievijas nodokļu dienests gan apgalvo, ka tā nav patiesība, visi serveri, oficiālā mājaslapa un interneta saziņas kanāli ar citām iestādēm un nodokļu maksātājiem darbojoties bez problēmām.  

Dažas stundas pirms šā paziņojuma Ukrainas mobilais operators “Kijivstar”, kas apkalpo vairāk nekā 24 miljonus abonentu, paziņoja par apjomīgu hakeru uzbrukumu, kas uz laika izsitis no ierindas sakarus un pieeju internetam. Abonentu personas dati nav nozagti vai citādi cietuši.