Pasaulē
2023. gada 5. decembris, 19:17

VIDEO: amerikānis Dubaijā izpilda pārsteidzošu lēcienu no gandrīz 300 metru augstas ēkas

Jauns.lv

Amerikāņu Wakeskating pionieris un divkārtējais pasaules čempions Braiens Grubs, kurš pazīstams ar saviem sasniegumiem wakesking un divreiz izcīnījis pasaules čempiona titulu, pirmo reizi ir īstenojis neticamu projektu, apvienojot wakeskating ar dronu un lēcienu ar izpletni (BASE jumping). Šis pārsteidzošais triks tika izpildīts Dubaijā, 294 metru augstumā esošā Address Beach Resort jumta baseinā, kas ir augstākais baseins pasaulē un ir iekļauts Ginesa rekordu grāmatā.

Braiena drosmīgais piedzīvojums sākās, braucot drona pavadībā 94 metrus jumta baseinā, pēc tam pārlecot pāri baseina malai, ļaujoties 77 stāvu lēcienam un veiksmīgi nolaižoties pludmalē. Šis ievērojamais sasniegums, kas pazīstams kā "WakeBASE", bija Braiena septiņu gadu sapnis un iezīmēja vēsturisku pavērsienu.

Šim projektam Dubaija bija perfekta vieta, ņemot vērā tās reputāciju kā piedzīvojumu meklētāju centrs un kā ikonisks galamērķis pārsteidzošiem varoņdarbiem. WakeBASE ir jauns un ievērojams ieraksts pilsētas neticamajā ievērojumu sasniegumu hronikā.

Par unikālo vietu Braiens stāsta: "Kad mums radās šī ideja, mēs meklējām augstumā esošu ūdeni, un jāatzīst, ka mūsu prasībām atbilstošu nebija daudz. Tad mēs atklājām Address Beach Resort Dubaijā ar augstāko neredzamo malu baseinu pasaulē, un mums vienkārši bija jādodas to apskatīt! Uzreiz sapratu, ka ēka ir izveidota mums, baseina līknes man ir ideāli piemērotas, jo esmu ar labo kāju uz priekšu, un forma ir tāda, kāda mums bija vajadzīga rampai, un tad pludmalē ir šī jaukā lielā piezemēšanās vieta. Tiklīdz mēs to pamanījām klātienē, mēs zinājām, ka šī ir īstā vieta mūsu piedzīvojumam!”