Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Izraēla gatavojas vērienīgam bruņotam iebrukuma Gazas joslā, lai iznīcināti “Hamas”. Izraēlas armija ir būtiski pārāka pār “Hamas” kaujiniekiem – tā ir labi apmācīta un labi aprīkota. Tomēr “Hamas” rīcībā ir viens trumpis, kas Izraēlas armijai var prasīt milzīgus zaudējumus karavīru vidū. Un šis trumpis ir pazemes tuneļi, kas dažkārt tik dēvēts arī par “Gazas metro”.

"Hamas" tuneļu sistēma Gazas joslā

Izraēla gatavojas vērienīgam bruņotam iebrukuma Gazas joslā, lai iznīcināti “Hamas”. Izraēlas armija ir būtiski pārāka pār “Hamas” kaujiniekiem – tā ...

Pasaulē

FOTO: Izraēlas armija Gazas joslā iznīcinājusi aptuveni 400 tuneļus

Jauns.lv/LETA

Izraēlas armija kopš kara sākuma 7.oktobrī ir iznīcinājusi aptuveni 400 tuneļus, kurus izbūvējis palestīniešu kaujinieku grupējumam "Hamas". Daudzi tuneļi atradās zem slimnīcām, skolām un dzīvojamajām mājām, trešdien paziņoja armija.

FOTO: Izraēlas armija Gazas joslā iznīcinājusi apt...

Gazas joslā, kas ir aptuveni 45 kilometrus gara un sešus līdz 14 kilometrus plata un kurā dzīvo aptuveni 2,2 miljoni cilvēku, izbūvēts plašs pazemes tuneļu tīkls. Daļa tuneļu ir nostiprināti ar betonu vai tiem pievilkta elektrība. Vidēji tie ir divus metrus augsti un metru plati, bet daži ir pietiekami lieli, lai pa tiem varētu braukt automašīnas, liecina Izraēlas rīcībā esošā informācija.

Lai izturētu Izraēlas gaisa uzbrukumus, daži tuneļi sniedzas desmitiem metru zem zemes. Daudzas ieejas tuneļos atrodas dzīvojamās ēkās vai mošejās.

Izraēlas armija paziņoja, ka atklājusi "Hamās" tuneli Gazas lielākās slimnīcas teritorijā. Nedēļas nogalē tika ziņots, ka šī šahta ved uz aptuveni 55 metrus garu tuneli desmit metru dziļumā.