Pasaulē

Ukrainas medijos slavē kādu latvieti, kurš līdz asinīm cīnījies frontē pret krievu okupantiem

Jauns.lv

Ukrainas TV kanālā TSN pārraidīts kāds ziņu sižets, kura galvenais varonis ir Ukrainā dzīvojošs latvietis Alvis Lukša. Drīz pēc Krievijas masīvā iebrukuma viņš jau atradies frontē, palīdzot Ukrainas karavīriem. Tur arī apguvis ukraiņu valodu un smagi ievainots.

Ukrainas medijos slavē kādu latvieti, kurš līdz as...

"Ukraiņu valodu viņš mācījās ierakumos," lepni vēsta Ukrainas medijs. Tā esot jau piektā valoda, kuru Alvis Lukša nu pārzinot.

Aizstāvēt Ukrainu gājis nevilcinoties, lai gan viņam kara sākumā piedāvāts atgriezties Latvijā, kuras pilsonis viņš ir.

TV sižetā atklāj, ka šī gada pavasarī Lukša guvis smagus ievainojumus Kupjanskas tuvumā, pirms tam palīdzējis ukraiņiem patriekt okupantus no Kijivas pievārtes.

"Gan mēs, latvieši, gan lietuvieši un igauņi, lieliski saprotam, ka, ja Ukraina neuzvar, būsim nākamie," viņš stāsta kanālam TSN ukraiņu valodā.

Šobrīd gan karavīrs no jauna mācās staigāt. Liktenīga izrādījās kāda kauja, kurā viņš piesedzis snaiperi un cietis no sprāgstvielas šķembām.

Tomēr par lēmumu karot par Ukrainu, kas nav viņa dzimtā valsts, Alvis ne reizi nav nožēlojis. 

Sižetā viņš norāda, ka grib arī turpmāk darīt visu Ukrainas uzvaras labā. Savu nākotnes dzīvi latvietis plāno tur, apzinoties, ka pat pēc uzvaras Ukrainai grūtību un smagu uzdevumu netrūks.