"Bučas miesnieku" vairs neielaidīs ASV
Azatbeka Omurbekova "varoņdarbi" izpelnījušies Kremlim kalpojošās krievu pareizticīgās baznīcas svētību (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2023. gada 21. novembris, 12:27

"Bučas miesnieku" vairs neielaidīs ASV

Jauns.lv/LETA

Par saistību ar plašiem cilvēktiesību pārkāpumiem Ukrainā ASV valdība pirmdien noteica iebraukšanas aizliegumu par "Bučas miesnieku" dēvētajam pulkvedim Azatbekam Omurbekovam, kā arī jefreitoram Daņilam Frolkinam.

ASV valdība Omurbekovu apsūdz par "neapbruņotu ukraiņu civiliedzīvotāju ārpustiesas nogalināšanu" Andrijivkā, paziņoja ASV Valsts departaments.

Omurbekovs komandēja Krievijas 64.atsevišķo motorizēto strēlnieku brigādi, kuras karavīri Bučā "nogalināja, piekāva, sadalīja, sadedzināja civiliedzīvotājus un imitēja viņu nāvessodus".

Eiropas Savienība jau noteikusi sankcijas Omurbekovam par viņa tiešu saistību ar slepkavībām, izvarošanām un spīdzināšanām Bučā, kur pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma sākuma pērn februārī iegāja krievu karaspēks. Pēc krievu padzīšanas no Kijivas piepilsētas aprīļa sākumā atklājās viņu pastrādātās zvērības pret civiliedzīvotājiem.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

Zelenskis apmeklējis okupantu zvērību skarto Buču

No Krievijas okupantiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti, vēsta tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", ...

gallery icon

ASV sankcijas noteiktas arī Frolkinam saistībā ar slepkavībām Bahmutas piepilsētā Andrijivkā.

"Nevalstisko organizāciju un neatkarīgo izmeklēšanu dokumentētās liecības par Omurbekova un Frolkina saistību ar plašiem cilvēktiesību pārkāpumiem ir nopietnas un uzticamas," paziņoja ASV Valsts departaments.

Sankciju dēļ abas Krievijas militārpersonas un viņu tuvākie ģimenes locekļi nevarēs iebraukt ASV.

Saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā ASV valdība ir noteikusi plašas sankcijas Krievijas institūcijām un diktatora Vladimira Putina līdzgaitniekiem. Sankcijas vērstas arī pret militārajām vienībām, kas atbildīgas par zvērībām Bučā.