foto: Ekrānuzņēmums no "X".
Privātās lidmašīnas, limuzīni, villas un miljardi dolāru. “Hamas” vadoņi bauda greznu dzīvi
“Hamas” politiskais līderis Ismails Hanija kopā ar dēliem kādā luksusa viesnīcā.
Pasaulē
2023. gada 12. novembris, 08:36

Privātās lidmašīnas, limuzīni, villas un miljardi dolāru. “Hamas” vadoņi bauda greznu dzīvi

Kas Jauns Avīze

Kamēr liela daļa Gazas joslas vairāk nekā divu miljonu iemītnieku dzīvo zem nabadzības sliekšņa, viņu atbalstītie “Hamas” vadoņi bauda lepnu dzīvi greznās villās ārzemēs. Gazā pat oficiāli ir reģistrēts simtiem miljonāru, vēsta Vācijas laikraksta “Bild” pētījums.

“Hamas” līderi nekautrējas izrādīt savu dzīvesveidu vietnē "TikTok" – privātās lidmašīnas, dārgus limuzīnus, villas ar marmora apdari un lieliem baseiniem, maltītes restorānos.

Patvērums Turcijā

Pēc Izraēlas vēstniecības ASV paustā, trīs “Hamas” līderu Musas Abu Marzuka, Haleda Mašala un Ismaila Hanijas katra turība pārsniedz trīs miljardus dolāru. Vēstniecība arī norāda, ka “Hamas” gada apgrozījums ir miljards dolāru, padarot to par otru bagātāko teroristu grupējumu aiz “Daesh” jeb “Islāma valsts”.

“Bild” vēsta, ka Junis Kafišehs, kurš ir atbildīgs par “Hamas” finansēm, dzīvo Stambulā un ir ieguvis Turcijas pilsonību. Vietā piebilst, ka Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ilgstoši lika šķēršļus Zviedrijas dalībai NATO, argumentējot, ka Stokholma sniedz patvērumu kurdu teroristiem. Tajā pašā laikā viņam nav iebildumu, ka Turcijā pajumti rod “Hamas” bandīti.

Vada teroru no greznām viesnīcām

“Hamas” politiskais vadītājs Ismails Hanija (61) kopš 2019. gada mīt ārzemēs un veicina teroristu darbību no luksusa viesnīcām Turcijā un Katarā.  Hanija regulāri ar savu privāto lidmašīnu lido uz Teherānu, Stambulu, Maskavu un Kairu, viņa dēli ik pa laikam ievieto fotogrāfijas vietnē “Instagram” no dārgām viesnīcām Stambulā vai Kataras galvaspilsētā Dohā.

"Hamas" tuneļu sistēma Gazas joslā

Izraēla gatavojas vērienīgam bruņotam iebrukuma Gazas joslā, lai iznīcināti “Hamas”. Izraēlas armija ir būtiski pārāka pār “Hamas” kaujiniekiem – tā ...

gallery icon

Pārsteidzoši, bet akmens metams arī Vašingtonas virzienā – vēl viens “Hamas” līderis Musa Abu Marzuks jau 14 gadus dzīvo ASV. Bijušais Hamas biroja vadītājs Haleds Mašals aizbēga uz Kataru ar bagātību pusotra miljarda dolāru apmērā un pārvalda grupējuma līdzekļus un nekustamos īpašumus no Dohas.

Izraēla atbildi parādā nepaliek

“Hamas” teroristi 7. oktobrī iebruka Izraēlā, nogalināja vairāk nekā 1400 cilvēku, lielākoties civiliedzīvotājus, arī bērnus, un sagrāba vismaz 224 ķīlniekus.

Izraēlas armija par atbildi ir iebrukusi Gazā un patlaban sašķēlusi to divās daļās. Mērķis ir iznīcināt teroristus, un Izraēla pēc kara uzņemsies “vispārēju atbildību” par Gazas joslas drošību, paziņojis premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Izraēliešiem izdevies likvidēt vairākus augsta ranga “Hamas” kaujiniekus, tostarp izlūkošanas direkcijas vadītāja vietnieku Šadi Barudu, kurš piedalījās 7. oktobra slaktiņa plānošanā.

Slaktiņš, nevis brīvības cīņa

“Hamas” uzbrukuma videoieraksti neliecina, ka tā būtu cīņa par Palestīnu, uzsvērusi Izraēlas vēstniece Latvijā Šārona Rapaporta-Palgi. Mūsu valsts žurnālistiem parādīts 43 minūšu videomateriāls, kurā apkopotas liecības no uzbrukuma Izraēlai, kas fiksētas ar pašu teroristu ķermeņa kamerām un izraēliešu novērošanas kamerām, upuru auto videoreģistratoriem, arī materiāli no “Hamas” un upuru ierakstiem sociālajos tīklos.

Materiālā iekļautas arī telefonsarunas. Vienā no tām kāds terorists saviem vecākiem saka, ka ir varonis, jo ar savām rokām nogalinājis cilvēkus. Citā epizodē var redzēt uz grīdas guļošu, ievainotu vīrieti, kuram terorists ar kaplim līdzīgu priekšmetu mēģinājis nocirst galvu. Vēl citā epizodē redzams, iespējams, bērns, kurš tiek nogalināts.

Pēc vēstnieces paustā, aplēsts, ka Gazas joslā atrodas 35 000 līdz 40 000 teroristu, kuri ir pastāvīgi turienes iedzīvotāji. “Hamas” kontrolē Gazu kopš 2007. gada, kad no tās padzina Palestīniešu pašpārvaldi. Vietā piebilst, ka ļoti daudzi Gazā līksmoja par asinspirti Izraēlā, pirms viņus atvēsināja prettrieciens.