Pasaulē
2023. gada 8. novembris, 12:14

VIDEO: uz Ukrainas fronti nosūtīti simtiem dronu, ko okupanti izjutīs uz savas ādas

Jauns.lv

Dronu armijas projekta ietvaros uz fronti tika nosūtīti simtiem bezpilota lidaparātu. Starp tiem ir jau labi zināmi dronu modeļi un slepenie, vēsta premjerministra vietnieks un digitālās transformācijas ministrs Mihails Fjodorovs.

Kā atzīmēja ministrs, uz fronti tika nosūtīti vairāk nekā 900 bezpilota lidaparāti. Piegādātajā partijā iekļauti ukraiņiem jau zināmie "Mavic", "Vampire" un "Avenger". Uz fronti tika nosūtīti arī slepenie droni, kuru īpašības un priekšrocības vēl neatklāj.

"Nododam arī simtiem bezpilota lidaparātu, par kuriem pagaidām nav vērts runāt. Tomēr okupanti sajutīs inovāciju spēku," uzsvēra Fjodorovs.

foto: Facebook
Dronu armijas projekta ietvaros uz Ukrainas fronti tika nosūtīti simtiem bezpilota lidaparātu.

Lielākā daļa uz fronti nosūtīto dronu ražoti Ukrainā.

Ukrainas droni

Ukrainas bruņoto spēku bruņojumā atrodas jau vairāk nekā 20 jauni ukrainā ražoti droni, kas kara laikā ievērojami palielinājās.

Ministru kabinets šogad piešķīra 40 miljardus grivnu investīcijām Ukrainas dronu ražotājos.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja par jaunas alianses izveidi ieroču jomā. Tam jau pievienojušies vairāki ieroču ražotāji no dažādām valstīm.

Nesen Aizsardzības ministrija paziņoja, ka ir paātrinājusi bezpilota lidaparātu piegādes procesu militārpersonām. Kopš tehnikas saņemšanas no piegādātājiem līdz nodošanai Ukrainas Bruņotajiem spēkiem ir pagājušas tikai trīs dienas.