Pat miesassargi nelīdz! Laupītāji gaišā dienas laikā pieliek pistoli pie DĀR ministres galvas
Cietusī DĀR ministre (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2023. gada 8. novembris, 08:22

Pat miesassargi nelīdz! Laupītāji gaišā dienas laikā pieliek pistoli pie DĀR ministres galvas

Jauns.lv

Dienvidāfrika ir bēdīgi slavena ar savu milzum augsto noziedzības līmeni, kur var aplaupīt uz ielas gaišā dienas laikā. Par to uz savas ādas nācās pārliecināties DĀR transporta ministrei, kuru bruņoti laupītāji aplaupīja, pieliekot pie galvas pistoli.

Ministre Sindisive Čikunga bija spiesta apstādināt automašīnu šosejas malā netālu no valsts lielākās pilsētas Johannesburgas plīsušas riepas dēļ. To nekavējoties izmantoja ļaunprāši, piedraudot ar šaujamieročiem, liekot viņai un apsargiem gulties zemē, kamēr viņi atbrīvoja automašīnu no visa, kas viņiem šķita vērtīgs.

Transporta ministrija paziņojusi, ka ministres automašīnas riepas bija pārdurtas ar speciāli uz šosejas novietotiem dzelkšņiem.

“Viņi pavērsa šaujamo pret manu galvu un pavēlēja izkāpt,” pēc tam parlamenta deputātiem stāstīja šokētā ministre. Viņi pieprasīja naudu, bet ministre teica, ka viņa nav līdzi skaidrās naudas. Tad laupītāji pārmeklēja automašīnu, pievācot atrastos klēpjdatorus, telefonu un miesassargu ieročus. Joprojām draudot ar ieroci, viņi pieprasīja, lai ministre novelk arī gredzenu, taču viņa atteicās. “Tā ir vienīgā lieta, kas mani saista ar nelaiķa vīru, man tā ir ļoti vērtīga.”

Fiziski ministre necieta, taču guva emocionālu traumu. “Mēs esam kārtībā, veseli, dzīvi. Tas bija briesmīgs piedzīvojums … taču Dievs par mums apžēlojās,” viņa atzina.

Kaut gan šāda rakstura noziegumi Dienvidāfrikā ir ikdiena, uzbrukums valdības ministram ar apsardzi pat šādos apstākļos ir netipiska pārdrošība.

Pirms gada ministre piedzīvoja baisu traģēdiju, kad autokatastrofā gāja bojā viņas dēls, vedekla un četri mazbērni.

Tēmas