foto: ZUMAPRESS.com
FOTO: avots Francijas medijos: Dāvida zvaigžņu zīmēšana uz sienām varētu būt Krievijas pirksts
Francijā apcietināts kāds pāris, kurš krāsojis šos simbolus uz ēku sienām. Abas personas apgalvojušas, ka motivācija bijusi neliela samaksa no kādas ar Krieviju saistītas personas.
Pasaulē
2023. gada 7. novembris, 11:17

FOTO: avots Francijas medijos: Dāvida zvaigžņu zīmēšana uz sienām varētu būt Krievijas pirksts

Jauns.lv

Nedēļu pēc tam, kad Parīzē un tās apkārtnē tika atklātas uz sienām uzķēpātas Dāvida zvaigznes, Francijas izmeklētāji sākuši izskatīt versiju, ka šī ir bijusi destabilizācijas operācija, ko organizējusi Krievija.

Šo, atsaucoties uz avotiem, ziņo Francijas sabiedriskās raidorganizācijas "Radio France" pārvaldītais "France Info".

Kā zināms, pirms desmit dienām Francijā tika aizturēts moldāviešu pāris. Viņi tika pieķerti nakts vidū, uz ēku fasādēm uzkrāsojot zilas Dāvida zvaigznes.

Uz Parīzes namu sienām uzkrāsotas Dāvida zvaigznes

Nedēļu pēc tam, kad Parīzē un tās apkārtnē tika atklātas uz sienām uzķēpātas Dāvida zvaigznes, Francijas izmeklētāji sākuši izskatīt versiju, ...

gallery icon

Šis simbols, kā zināms, līdzīgā veidā tika izmantots nacistiskās Vācijas kontrolētajās teritorijās, lai apzīmētu vietas, kurās darbojas vai uzturās ebreji.

Šāda zvaigžņu zīmēšana pēc Otrā pasaules kara piekopta tā saucamo neonacistu un antisemītu aprindās, lai demonstrētu savu nostāju un uzskatus. Nereti apķēpātas arī kapsētas.

Policijas apcietinātie moldāvieši likumsargiem atkārtoti apgalvoja, ka ar šo aktivitāti nodarbojušies, jo persona, kurai saikne ar Krieviju par to samaksājusi nelielu naudas summu.

Šis incidents palicis nepamanīts, līdz iepriekšējā nedēļā Parīzes dienvidos tika atklāti vairāk nekā 200 līdzīgi veidojumi.

"Pēc mūsu informācijas, izmeklētāji kopš tā laika ir identificējuši vēl vienu pāri, kuru fiksējušas videonovērošanas kameras. Šie jaunie aizdomās turamie ātri pameta Franciju [...]," avotu citē "France Info".

Izmeklētāji nu uzskatot, ka saikne starp abām šīm lietām ir neapstrīdama un pieļauj, ka tā varētu būt destabilizācijas kampaņa, kas organizēta Maskavā.

Šīs aktivitātes jāskata kontekstā ar Izraēlā notiekošo un sauszemes militāro operāciju, kura patlaban norisinās Gazas joslā.

Virknē Eiropas valstu notiek regulāri protesti un Palestīnas atbalsta pasākumi, kurus, kā tiek pieļauts, Krievija vēlas izmantot nemieru veicināšanai konkrētajās valstīs.