foto: AP/Scanpix
Austrālijā sieviete saviem viesiem pusdienās pasniegusi nāvējoši indīgas sēnes
Policists ar suni veic izmeklēšanu Erinas Patersones īpašumā.
Pasaulē
2023. gada 3. novembris, 05:50

Austrālijā sieviete saviem viesiem pusdienās pasniegusi nāvējoši indīgas sēnes

Jauns.lv

Austrālijas policija ir izvirzījusi apsūdzības slepkavībā sievietei, kura šī gada sākumā pasniedza pusdienas, kuru laikā trīs cilvēki nomira, iespējams, saindējoties ar sēnēm "Death Cap".

Viktorijas policija apstiprināja, ka 49 gadus vecajai sievietei izvirzītas apsūdzības trīs slepkavībās un piecos slepkavības mēģinājumos pēc tam, kad ceturtdienas rītā viņa tika arestēta saistībā ar šo gadījumu.

Vietējie plašsaziņas līdzekļi, tostarp CNN reģionālās filiāles un nacionālā raidorganizācija ABC, identificēja šo sievieti kā 49 gadus veco Erinu Patersoni, kuru policija jau iepriekš identificēja kā personu, kas gatavoja un pasniedza maltīti, kas beidzās ar nāvi. Viktorijas policija, lūgta apstiprināt sievietes identitāti, atteicās sniegt komentārus.

CNN filiāle "Nine News" paziņoja, ka Patersone tika arestēta savās mājās Leongatas pilsētā Viktorijas dienvidos.

Detektīvinspektors Dīns Tomass apsūdzības raksturoja kā "nākamo soli" ilgajā izmeklēšanā.

"Pēdējo trīs mēnešu laikā šī izmeklēšana ir bijusi pakļauta neticami intensīvai sabiedrības uzmanības un ziņkārības pārbaudei. Es nevaru iedomāties citu izmeklēšanu, kas būtu izraisījusi tik lielu plašsaziņas līdzekļu un sabiedrības interesi ne tikai Viktorijas štatā, bet arī valsts un starptautiskā mērogā," viņš teica ceturtdien Viktorijas policijas izplatītajā paziņojumā.