Pasaulē

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Sumos krievu triecienā slimnīcai nogalināti vismaz 10 cilvēki

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kopš 2022. gada 24. februāra Krievija īsteno iebrukumu Ukrainā. Kopš kara sākuma ar artilēriju un raķetēm apšaudītas vairākas Ukrainas pilsētas, ik dienu valstī bez mitas skanot trauksmes sirēnām. Bojāgājušo Ukrainas civiliedzīvotāju skaits mērāms vairākos tūkstošos, bet agresorvalsts Krievija ziņas par saviem zaudējumiem neatklāj. Kara dēļ pamest savas mājas un bēgļu gaitās doties nācies miljoniem ukraiņu.

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Sumos kr...

Seko Jauns.lv teksta tiešraidei, lai par jaunākajiem notikumiem uzzinātu pirmais. Iepriekšējās teksta tiešraides arhīvs skatāms šeit un šeit.

Krievijas agresija Ukrainā

Vakar 23:44
Arlabunakti, pasaule! Ukraina turpina cīņu
Vakar 23:26
Šveice atbalsta Ķīnas un Brazīlijas piedāvāto "miera plānu"

Tiek ziņots, ka Šveice atbalsta Ķīnas un Brazīlijas ierosinātā “miera plāna” principus, neraugoties uz nepilnībām ANO statūtos un Ukrainas teritoriālajā integritātē.

Vakar 23:08
Rietumiem jānosaka savas sarkanās līnijas pret Krieviju

Rietumiem jāizvirza savas sarkanās līnijas Krievijai, mudina vācu diplomāts veterāns Volfgangs Išingers (Wolfgang Ischinger), bijušais Minhenes Drošības konferences priekšsēdētājs, uzskata, ka tā vietā, lai reaģētu uz Krievijas ultimātiem, Rietumiem vajadzētu noteikt un ieviest savas robežas Ukrainā.

Vakar 22:50
Krievi uzzinās pirmie, ja Ukrainai tiks ļauts izmantot tālās darbības raķetes Krievijas teritorijā

"Krievi būs pirmie, kas uzzinās par saņemto atļauju veikt triecienus dziļi Krievijā. Un tikai tad tiks sniegts oficiāls paziņojums. Šobrīd man nav galīgā lēmuma," ar šādu paziņojumu nācis klajā Ukrainas prezidenta preses sekretārs Serhijs Ņikiforovs.

Vakar 22:31
Sprādzienā cietis dzelzceļa tilts Samaras apgabalā

Krievijas "Telegram" ziņu kanāls "Baza" vēsta, ka Samaras apgabalā pēc sprādzieniem bojāta dzelzceļa tilta konstrukcija.

Vakar 22:12
Krievu triecienā Sumu slimnīcai bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 10

Vietējās varas iestādes vēsta, ka Krievijas dubultais trieciens Sumu slimnīcais prasījis 10 cilvēku dzīvības, vēl 22 ir ievainoti. Slimnīcas iemītnieki tagad ir evakuēti.

Vakar 21:53
Okupanti iznīcina savējos

Septiņu krievu karavīru grupai, kas grasījās padoties Kurakhoves apkārtnē, trāpa pašu okupantu šāviņi.

Vakar 21:35
Kaujas mediķi darbībā
Vakar 21:17
Baltijas valstis prasot Eiropas Savienības līdzekļus, lai stiprinātu robežas ar Krieviju un Baltkrieviju

Tiek ziņots, ka Baltijas valstis plāno lūgt ES finansiālu atbalstu bunkuru, žogu un militāro noliktavu būvniecībai Baltijas aizsardzības līnijas projekta ietvaros. “Nepieciešamība izveidot aizsardzības līniju izriet no pašreizējās drošības situācijas,” vēsta "Deutsche Welle".

Vakar 20:57
Francija apņēmusies palīdzēt Ukrainai pārciest gaidāmo ziemu, neraugoties uz okupantu sabojāto enerģijas infrastruktūru
Rādīt vairāk

Karš Ukrainā sākās, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ceturtdien, 24. februārī, negaidīti sakot runu Krievijas televīzijā, paziņojot par "militāru operāciju" Ukrainā un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

"Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju," sacīja Putins neilgi pirms plkst.6 (plkst.5 pēc Latvijas laika). 

Viņš apgalvoja, ka operācijas mērķis ir civiliedzīvotāju aizsardzība un tā ir atbilde uz draudiem no Ukrainas puses. Putins piebilda, ka Krievijai nav mērķis okupēt Ukrainu un ka atbildība par asinsizliešanu gulstas uz Ukrainas '"režīmu".

Putins brīdināja pārējās valstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".