Pasaulē

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Krievijas armija okupējusi pusi Toreckas pilsētas

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kopš 2022. gada 24. februāra Krievija īsteno iebrukumu Ukrainā. Kopš kara sākuma ar artilēriju un raķetēm apšaudītas vairākas Ukrainas pilsētas, ik dienu valstī bez mitas skanot trauksmes sirēnām. Bojāgājušo Ukrainas civiliedzīvotāju skaits mērāms vairākos tūkstošos, bet agresorvalsts Krievija ziņas par saviem zaudējumiem neatklāj. Kara dēļ pamest savas mājas un bēgļu gaitās doties nācies miljoniem ukraiņu.

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Krievija...

Seko Jauns.lv teksta tiešraidei, lai par jaunākajiem notikumiem uzzinātu pirmais. Iepriekšējās teksta tiešraides arhīvs skatāms šeit un šeit.

Krievijas agresija Ukrainā

Šodien 11:15
Pateicoties sabiedroto atbalstam, Ukraina ievērojami palielinājusi dronu ražošanas apjomus

"Mūsu industriālā bāze spēj saražot daudz vairāk dronu, munīcijas un kaujas tehnikas, nekā šobrīd atļauj mūsu valsts finanšu resursi. Tajā pašā laikā daudziem partneriem, kuri objektīvu iemeslu dēļ nevar tieši piegādāt ieročus, nav savu krājumu, bet viņi var mūs finansiāli atbalstīt," mikroblogošanas vietnē "X" vēsta Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Dažiem partneriem ir arī specializētas tehnoloģijas, kuras šobrīd varētu pielietot Ukrainā, palīdzot mūsu aizsardzībā un aktīvajās operācijās. Es vēlos pateikties ikvienam partnerim, kurš jau ir ieguldījis Ukrainas aizsardzības nozarē. Pateicoties šīm investīcijām, esam ievērojami palielinājuši ražošanu, īpaši dronu ražošanu," norāda Ukrainas prezidents.

Šodien 10:48
Ukrainā jau karojot vairāki tūkstoši Ziemeļkorejas karavīru, norāda medijs

Kamēr Ukrainas sabiedrotie vēl aizvien aizliedz Ukrainai ar rietumu ieročiem iznīcināt mērķus Krievijas teritorijā, Krievijas sabiedroti jau atbalsta agresorvalsti ne tikai ar ieročiem, bet arī karavīriem. Kā vēsta Kara izpētes institūts, Krievijā jau karo vairāki tūkstoši Ziemeļkorejas karavīru.

Šodien 10:25
"Meta" sociālajos tīklos likvidējis vērienīgu Krievijas īstenotu propagandas kampaņu Moldovā

"Facebook" mātesuzņēmums "Meta" likvidējis vērienīgu Krievijas ietekmes operāciju Moldovā. Krievijas pārvaldītie "Instagram" un "Facebook" konti bija vērsti pret Moldovas prezidentu Sandu un proeiropeiskiem politiķiem, un tajos tika pausts atbalsts Moldovas prokrieviskajām partijām. Kontu mērķis bija veicināt šķelšanos sabiedrībā un popularizēt prokremliskos spēkus.

Šodien 10:00
Krievijas pilsētā Groznijā uzspridzināta Krievijas naftas rūpnīca
Šodien 09:38
Liels Krievijas iebrukuma Ukrainā atbalstītājs tika aizturēts Moldovā

Dmitry Chistilin, Uzzki politologs un Kremļa informācijas stratēģiju veidotājs, liels Krievijas iebrukuma Ukrainā atbalstītājs - aizturēts Moldovā un pārvests uz Ukrainu.

Šodien 09:04
Zelenskis: mērķis ir nostiprināt Ukrainas pozīcijas un piespiest Krieviju panākt piespiedu mieru

"Plānā būtu sīki jāizklāsta politiskie, militārie un diplomātiskie pasākumi, kuru mērķis ir nostiprināt Ukrainas pozīcijas un piespiest Krieviju panākt piespiedu mieru," dalījās Zelenskis savā "uzvaras plānā".  

Šodien 08:42
Ukraina un Francija strādā pie kopīgas aizsardzības ražošanas izveides, saka Zelenskis

Ukraina sadarbojas ar Franciju, lai izveidotu jaunas kopīgas aizsardzības ražotnes, 12. oktobrī savā vakara uzrunā sacīja prezidents Volodimirs Zelenskis.

Šodien 08:12
Emanuels Makrons dalījās ar kadriem, kuros redzamas Ukrainas “Kijevas Annas brigādes” mācības Francijā.

Viņš minēja, ka Francija pašlaik apmāca 2300 Ukrainas karavīrus.

Vakar 23:45
Ukrainas bruņotie spēki ir daļēji atguvuši iepriekš zaudētās pozīcijas Kurskas apgabalā

Šo informāciju norāda Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Dezinformācijas apkarošanas centra vadītājs Andrijs Kovaļenko.

Vakar 23:08
Ukrainas aizsardzības spēki Nikolajevas apgabalā notrieca trīs dronus

Krievija sāka raķešu uzbrukumus Ukrainai, bet pretgaisa aizsardzības spēki Nikolajevas apgabalā notrieca trīs dronus, 12. oktobrī paziņoja apgabala gubernators Vitālijs Kims.

Rādīt vairāk

Karš Ukrainā sākās, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ceturtdien, 24. februārī, negaidīti sakot runu Krievijas televīzijā, paziņojot par "militāru operāciju" Ukrainā un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

"Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju," sacīja Putins neilgi pirms plkst.6 (plkst.5 pēc Latvijas laika). 

Viņš apgalvoja, ka operācijas mērķis ir civiliedzīvotāju aizsardzība un tā ir atbilde uz draudiem no Ukrainas puses. Putins piebilda, ka Krievijai nav mērķis okupēt Ukrainu un ka atbildība par asinsizliešanu gulstas uz Ukrainas '"režīmu".

Putins brīdināja pārējās valstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".