Pasaulē
2023. gada 24. oktobris, 23:04

"Hamas" teroristi ar ķīlniekiem mēģina izkaulēt medikamentus un degvielu

Jauns.lv/LETA

Palestīniešu teroristu grupējums "Hamas" neatbrīvos citus ķīlniekus, ja Gazas joslā netiks piegādāti medikamenti un degviela, intervijā ziņu aģentūrai DPA apliecināja "Hamās" politbiroja loceklis un pārstāvis Libānā Osama Hamdans.

"Hamas" teroristu atbrīvota ķīlniece stāsta par piedzīvoto

Teroristu organizācija “Hamas” atbrīvojusi vēl divus ķīlniekus - pensijas vecuma sievietes Nuritu Kūperi un Jočevedu Lifšicu.

gallery icon
12

"Hamas" pirmdien atbrīvoja divas izraēlietes, bet piektdien divas amerikānietes. Kopumā "Hamas" gūstā Gazas joslā atrodas vairāk nekā 220 Izraēlā sagrābtu ķīlnieku.

"Humānu apsvērumu dēļ mēs atbrīvojām četrus [ķīlniekus] bez nosacījumu izvirzīšanas. Bet ja kāds grib, lai būtu vēl citas atbrīvošanas, mums ir jāuzstāj, ka starptautiskā sabiedrība izvērš lielāku spiedienu pret Izraēlu, lai tiktu atvērts Rafāhas robežpunkts un tiktu atļautas degvielas un medikamentu piegādes Gazai," sacīja Hamdans.

"Hamas" politbiroja loceklis uzsvēra, ka palestīniešiem, kas katru dienu pakļauti Izraēlas gaisa triecieniem, iespējām saņemt aprūpi slimnīcās jābūt pamata tiesībām.

"Izraēlai ir jāizbeidz uzbrukumi mūsu cilvēkiem, lai mēs varētu veikt līdzi atvesto cilvēku atbrīvošanu," sacīja Hamdans, kurš ir pietuvināts sarunām par ķīlniekiem.

Tiesa, sociālajos tīklos izplatīti fragmenti no viņa nesenās intervija jau pēc "Hamas" iebrukuma Izraēlā, ka "Hamas" turpinās karu pret Izraēlu, līdz šī valsts beigs pastāvēt un ebreji aizvāksies, no kurienes nākuši. Viņš pat vēlīgi izteicās, ka palestīniešu teroristi negrasās viņus iemest jūrā, bet palīdzēs drošībā visiem ebrejiem nokļūt atpakaļ, no kurienes bija ieradušies.