foto: EPA/Scanpix
ASV var "atļauties divus karus", norāda finanšu ministre
ASV atbalstam Izraēlai uz Vidusjūras austrumu piekrasti nosūtījusi vieno no tās aviācijas bāzes kuģiem.
Pasaulē
2023. gada 16. oktobris, 23:14

ASV var "atļauties divus karus", norāda finanšu ministre

Jauns.lv

ASV var "atļauties divus karus", saka finanšu ministre Dženeta Jellena, atsaucoties uz vienlaicīgu atbalstu gan Izraēlai, gan Ukrainai, vēsta "Sky News".

"Amerika noteikti var atļauties nostāties Izraēlas pusē un atbalstīt tās militārās vajadzības. Un mēs varam un mums arī vajadzētu atbalstīt Ukrainu tās cīņā pret Krieviju."

Tikmēr Izraēla pastiprinājusi militāro klātbūtni gar robežu ar Libānu, pirmdien paziņojis Izraēlas armijas preses sekretārs Daniels Hagari, norādot, ka Izraēla ir gatava cīnīties divās frontē vai vairāk.

Situācija uz Izraēlas un Libānas robežas ir saasinājusies laikā, kad Izraēla koncentrē karaspēku un smago bruņutehniku gar Gazas joslu, reaģējot uz palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamas" uzbrukumu.

Kopš Izraēlas un "Hamas" kara sākuma Libānas šiītu kaujinieku grupējums "Hizbollah" vairākas reizes apšaudījis Izraēlu no Libānas teritorijas, uz ko Izraēla atbildējusi ar pretuguni. Savstarpējās apšaudēs gājuši bojā vismaz septiņi cilvēki, tai skaitā četri "Hizbollah" kaujinieki Libānas pusē.