foto: REUTERS/SCANPIX
FOTO: "Naida dienas" sekas? Pēc "Hamas" aicinājuma uzbrukt ebrejiem Francijā nodur skolotāju, Ķīnā sadur vēstniecības darbinieku
Slepkavība notikusi Arasā, Francijas ziemeļos, ziņo BBC. Saskaņā ar pieejamo informāciju, uzbrucējs - vecumā ap 20 gadiem - kliedzis "Dievs ir varens!" un uzbrucis skolotājam.
Pasaulē
2023. gada 13. oktobris, 14:54

FOTO: "Naida dienas" sekas? Pēc "Hamas" aicinājuma uzbrukt ebrejiem Francijā nodur skolotāju, Ķīnā sadur vēstniecības darbinieku

Jauns.lv

Jau vēstīts, ka palestīniešu teroristu grupējums "Hamas" aicināja visus pasaules musulmaņus 13. oktobrī ar agresiju vērsties pret ebrejiem. Medijos šodien izskanējuši jau vairāki stāsti par šāda veida uzbrukumiem.

Aģentūras AFP video redzams, ka Ķīnas galvaspilsētā Pekinā uz ielas ar nazi sadurts kāds vīrietis.

Tikmēr Izraēlas vēstniecība Pekinā paziņojusi, ka tās darbiniekam šodien uzbrukts, piebilstot, ka uzbrukums nav noticis vēstniecības teritorijā.

Pēc "Hamas" aicinājuma uzbrukt ebrejiem, Francijā nodur skolotāju

Jau vēstīts, ka palestīniešu teroristu grupējums "Hamas" aicināja visus pasaules musulmaņus 13. oktobrī ar agresiju vērsties pret ebrejiem. Medijos šodien ...

gallery icon

Asinis uz ietves, kliedzieni pēc palīdzības

“Darbinieks ārstējas slimnīcā un ir stabilā stāvoklī. Uzbrukuma motīvs tiek noskaidrots, ” teikts paziņojumā.

Video, kas ievietots sociālajos tīklos filmēts netālu - aptuveni pusotra kilometra attālumā - no vēstniecības, noskaidrojusi aģentūra AFP. Tajā redzams, kā vīrietis vicina nazi un atkārtoti sadur citu vīrieti. Uz ietves ir redzamas asinis.

Uzbrucējs pēcāk pamet notikuma vietu ar nazi rokā.

Citā video redzams, kā apsardzes darbinieki iztaujā cilvēkus un veic telefona zvanus, vēsta "France 24".

Šis uzbrukums noticis pēc tam, kad “Hamas” teroristi Izraēlā nogalināja vairāk nekā 1200 cilvēku, lielākoties civiliedzīvotājus, un sestdien uzbrukumā sagrāba aptuveni 150 ķīlniekus.

Izraēla ir atriebusies, atslēdzot elektrības un ūdens padevi Gazas joslai, kā arī apšaudot “Hamas” mērķus Gazas joslā, nogalinot vairāk nekā 1350 cilvēku.

Paziņojumā Izraēlas Ārlietu ministrijas mājaslapā teikts, ka “Hamas” piektdien aicinājis “visus savus atbalstītājus visā pasaulē rīkot "naida dienu", un “uzbrukt ebrejiem”.

“Ir iemesls uzskatīt, ka vairākās valstīs notiks protesta pasākumi, kas var izvērsties vardarbīgi,” teikts paziņojumā.

Izraēlas vēstniecība, kas atrodas diplomātiskā apkaimē Pekinas ziemeļaustrumos, piektdienas pēcpusdienā, šķiet, turpināja darbu bez izmaiņām, novēroja aģentūras AFP žurnālists.

Ķīnas Ārlietu ministrija komentārus uzreiz nesniedza.

Francijā nogalina skolotāju

Tikmēr zināms arī par letālu uzbrukumu Francijā, kur pēc durtām brūcēm miris skolotājs.

Slepkavība notikusi Arasā, Francijas ziemeļos, ziņo BBC. Saskaņā ar pieejamo informāciju, uzbrucējs - vecumā ap 20 gadiem - kliedzis "Dievs ir varens!" un uzbrucis skolotājam.

Zināms, ka uzbrucējs ir aizturēts kopā ar brāli. Incidentā esot cietis arī mācību iestādes sporta skolotājs.

Vietējā policija arī informē, ka uzbrucējs bijis čečenu izcelsmes iedzīvotājs un jau pirms tam nonācis attiecīgo varasiestāžu redzeslokā.