foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Pēc baisā ugunsgrēka Lūtonas lidostā atsākušies reisi
Ugunsdzēsēji apdzēš liesmas Lūtonas lidostas autostāvvietā
Pasaulē
2023. gada 11. oktobris, 20:46

Pēc baisā ugunsgrēka Lūtonas lidostā atsākušies reisi

Jauns.lv/LETA

Lūtonas lidostā netālu no Londonas trešdienas pēcpusdienā atsākušies reisi, kas  bija pārtraukti ugunsgrēka dēļ lidostas autostāvvietā.

"Skrejceļš tagad ir atvērts, un lidmašīnas sāk ielidot un izlidot," paziņoja lidosta. Reisi Lūtonas lidostā bija atcelti kopš otrdienas vakara plkst.21 (plkst.23 pēc Latvijas laika).

Lidostas darbības apturēšana izjauca desmitiem tūkstošu pasažieru ceļojumu plānus. Lūtonas lidosta ir Lielbritānijas piektā noslogotākā lidosta pēc Hītrovas, Getvikas, Stanstedas un Mančestras, un 2022. gadā tā apkalpoja 13,3 miljonus pasažieru, liecina Civilās aviācijas pārvaldes dati.

Nav ziņu, ka ugunsgrēkā, par kuru ārkārtas dienestiem pirmo reizi tika ziņots otrdienas vēlu vakarā, būtu cietuši cilvēki. 

Vietējā ugunsdzēsības un glābšanas dienests paziņoja, ka autostāvvietā tobrīd varēja atrasties līdz pat 1200 automašīnām.

"Ugunsgrēkā pilnībā bija iesaistīta puse no ēkas, un ēka bija cietusi ievērojamu konstrukcijas sabrukumu," piebilda ugunsdzēsības dienests, vienlaikus paziņojot, ka tas ir liels negadījums.