foto: CNP/startraksphoto.com/ Vida Press
"Tā ir kara pēdējā daļa," Zelenskis nācis klajā ar negaidītu paziņojumu
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Pasaulē
2023. gada 11. oktobris, 13:07

"Tā ir kara pēdējā daļa," Zelenskis nācis klajā ar negaidītu paziņojumu

Jauns.lv

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis, ka Krievijas sāktais karš ir noslēdzošajā posmā un tas ir "smagākais".

"Tā ir kara pēdējā daļa. Tas nav vidus. Pirmais periods - ieņemšana, tad ofensīvas (Krievijas karaspēka) apturēšana un iniciatīvas pārtveršana. Es domāju, ka mēs esam pēdējā daļā. Mums ir daudz bažu, līdzekļu, ieroču, bet mēs esam pēdējā daļā, vissmagākajā," intervijā "Digi24" sacīja Zelenskis.

Atbildot uz jautājumu, kad karš beigsies, valsts vadītājs paziņoja, ka droši vien šobrīd neviens nevar nosaukt precīzu datumu, vēsta UNIAN.

Vienlaikus Zelenskis norādīja, ka šobrīd Ukrainas bruņotie spēki turpina veikt pretuzbrukumu, atbrīvojot Ukrainas teritorijas:

"Es zinu, ka mēs ejam pretuzbrukumā, ka Krievija aizies no mūsu teritorijām. Man šķiet, ka es zinu, kad, bet es arī nevaru jums to pateikt."

Jau vēstīts, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien ieradies vizītē NATO galvenajā mītnē Briselē, paziņoja alianses preses pārstāvis.

Tā ir pirmā Zelenska vizīte NATO mītnē kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā pagājušā gada februārī.

Zelenskim paredzēts uzrunāt presi un tikties ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu pirms alianses aizsardzības ministru sanāksmes.

NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē trešdien dalībvalstis diskutēs par aktuālo drošības situāciju reģionā, turpmākajiem soļiem Ukrainas atbalstam, kā arī par NATO pretgaisa aizsardzības spējām.

Uz kopīgu tikšanos sanāks NATO-Ukrainas Padome, lai pārrunātu tālākos soļus Ukrainas dalībai NATO, jaunākos notikumus frontē un alianses dalībvalstu atbalstu Ukrainas cīņā pret Krievijas iebrucējiem.