foto: picture alliance / Consolidated
Vienpadsmitā reize izrādījās tam liktenīga - no Baltā nama "patriec" Baidena suni
Komandieris vēro savu saimnieku no balona preses konferences laikā.
Pasaulē
2023. gada 5. oktobris, 12:47

Vienpadsmitā reize izrādījās tam liktenīga - no Baltā nama "patriec" Baidena suni

Jauns.lv

Divus gadus vecais ASV prezidenta Džo Baidena vecs vācu aitu suns vārdā Komandieris ir kritis nežēlastībā – prezidenta apsardzes dienesta darbiniekiem ir apnicis, ka prezidenta suns ik pa laikam iekampj kādam prezidenta apsardzes darbiniekam, tāpēc nolemts no Baltā nama padzīt ASV pirmo suni, vēsta “The New York Times” (NYT).

Komandieris pagājušajā nedēļā sakoda slepenā dienesta virsnieku, un tas jau bija vienpadsmitais incidents, kas saistīts ar prezidenta suņa "agresīvu uzvedību". Pēc šī notikuma Komandieris vairs Baltajā namā, atklāja pirmās lēdijas Džilas Baidena pārstāve. Savukārt Džo Baidena komunikācijas direktore Elizabete Aleksandra sacīja, ka suns vairs nedzīvo ASV pirmajā ģimenē. "Komandieris šobrīd neatrodas Baltā nama pilsētiņā, kamēr tiek izvērtēti nākamie soļi," teikts Aleksandra kundzes paziņojumā.

foto: AFP/Scanpix
Komandieris jaunībā.

Šis nav pirmais gadījums, kad Baidena suņi sakož slepenā dienesta darbiniekus. Iepriekšējais Baltā nama iemītnieks, arī vācu aitu sugas suns vārdā Majors arī tika “izsūtīts” no Baltā nama, jo arī bija sakodis Baltā nama darbinieku.

foto: GM/Current Affairs / Alamy/ Vida Press
Džo Baidens ar citiem saviem suņiem.