No kara pārnākušie krievi turpina slepkavot dzimtenē
foto: EPA/Scanpix
Lielai daļai krievu “Vagner” bandas dibinātājs un cietumnieku atbrīvotājs Jevgeņijs Prigožins ir varonis.
Pasaulē

No kara pārnākušie krievi turpina slepkavot dzimtenē

Jauns.lv

Krievijā turpinās slepkavības, ko pastrādā Ukrainas kara “veterāni”. Šoreiz Ufā bijušais policists atgriezies no karošanas un ar 13 naža dūrieniem nogalinājis savu tēvu.

No kara pārnākušie krievi turpina slepkavot dzimte...

Pēc tam viņš mēģinājis aizbēgt ar auto. Viņš piedalījies arī Otrajā Čečenijas karā, no policijas atlaists pēc tam, kad sagūstījis ķīlnieku un draudējis viņam ar granātu.

Nesen Krasnojarskas novadā bijušais “Vagner” algotnis Deniss Stepanovs aizdedzināja māju, kurā atradās māte ar meitu, 68 un 35 gadus vecas. Abas sievietes gāja bojā.

Ļipeckā “vāgnerietis” sastrīdējās ar sievu un nosita viņas četrgadīgo meitu no pirmās laulības. 29. septembrī Ņižņijnovgorodas apgabalā cits “vāgnerietis” aplēja ar benzīnu un sadedzināja savu māsu.

No Ukrainas atgriezušies karotāji nogalinājuši jau 27 cilvēkus, 19 no tiem – cietumos savervētie “Vagner” bandas algotņi. Krievijas diktators Vladimirs Putins iepriekš paziņoja, ka neredz neko destruktīvu cietumnieku vervēšanā karam: “Gribu teikt, ka mēs visi esam cilvēki, katrs var pastrādā kādas kļūdas, viņi kaut kad tās ir veikuši, bet atdevuši dzīvību par dzimteni un izpirkuši savu vainu pilnā mērā.”

Putins apgalvo, ka noziegumus turpina izdarīt tikai 0,4% no kara pārnākušo bijušo cietumnieku. “Tā ir dzīve, neko te nepadarīsi, tā diktē mums savus bargos noteikumus,” ar šo Putina prātulu jāsamierinās nogalināto tuviniekiem. Tieši diktators parakstījis slepkavu, laupītāju un citu noziedznieku apžēlošanas “ukazus” par dalību karā.