foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Kariss: Igaunijai un Latvijai jāsadarbojas atkrastes vēja parku efektīvā savienošanā
Igaunijas prezidents Alars Kariss.
Pasaulē
2023. gada 3. oktobris, 18:29

Kariss: Igaunijai un Latvijai jāsadarbojas atkrastes vēja parku efektīvā savienošanā

Jauns.lv/LETA

Igaunijai un Latvijai ir jāsadarbojas abu valstu plānoto atkrastes vēja parku pēc iespējas efektīvākā savienošanā, otrdien Tallinā tiekoties ar Latvijas Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS), sacīja Igaunijas prezidents Alars Kariss.

"Parādās jaunas tēmas saistībā ar savienojumiem. Bez tradicionālajiem ar transportu saistītajiem jautājumiem ir jāattīsta jauna kopīga enerģētikas infrastruktūra," Karisa teikto citē Igaunijas prezidenta preses dienests.

Kariss aicināja abas valstis sadarboties, lai gan Igaunijas, gan Latvijas plānotie atkrastes vēja parki būtu pēc iespējas efektīvāk savienoti. Viņš arī atgādināja, ka Baltijas valstis agrāk par iepriekš plānoto cenšas atteikties no elektrotīklu sinhronizācijas ar Krievijas tīkliem.

Igaunijas prezidents piebilda, ka sarežģītie ekonomiskie apstākļi un inflācija Baltijas reģionā mudina izvērtēt lielu projektu finansēšanas iespējas un piesaistīt Eiropas Savienības fondu līdzekļus.

Kariss arī norādīja, ka Igaunijas un Latvijas skatījums uz Krievijas agresiju Ukrainā un atbalstu Ukrainai ir līdzīgs, tomēr ir jācenšas panākt, lai tālāk no kara zonas esošas valstis izprot abu valstu pozīcijas.

Jau vēstīts, ka Mieriņa otrdien devusies savā pirmajā ārvalstu vizītē kopš kļūšanas par Saeimas spīkeri un apmeklē Igauniju.

Savukārt piektdien Saeimas priekšsēdētāja dosies vizītē uz Lietuvu.