NASA cer atrast dzīvību uz citām planētām
foto: REUTERS/SCANPIX
2017. gadā astronomi atklāja Oumuamua – noslēpumainu objektu, kas šķērsoja Saules sistēmu.
Pasaulē
2023. gada 20. septembrī, 05:34

NASA cer atrast dzīvību uz citām planētām

Jauns.lv

Pēc “New York Times” redkolēģijas lūguma NASA eksperti aprēķinājuši matemātisko varbūtību, ka uz kādas planētas ārpus Saules sistēmas varētu būt dzīvība.

NASA cer atrast dzīvību uz citām planētām...

Teorētiskais pieņēmums ir iespaidīgs – 300 miljonu. Visumā ir miljardiem galaktiku, un katrā no tām mirdz miljardiem zvaigžņu. Lielākajai daļai ir planētas, tostarp dzīvībai labvēlīgajā “zelta zonā”, ne par tuvu, ne pārāk tālu, un vairākas jau ir atklātas. Tomēr attālums ir tik milzīgs, ka tā pārvarēšanai nepieciešamas neiedomājami attīstītas fantastiskas tehnoloģijas.

NASA nesen iecelts NAP – neindificētu anomālo parādību – pētniecības direktors, kurš jau agrāk palīdzējis neatkarīgai ekspertu komisijai pētīt videoierakstus un citas liecības par nezināmiem lidojošiem objektiem.

Komisijas darba rezultāti publicēti NASA vietnē 36 lappušu ziņojumā. Galvenais secinājums – vairāk nekā gada laikā pētniekiem nav izdevies atrast pārliecinošus pierādījumus par ārpuszemes izcelsmes objektiem.

Lielāko daļu izdevies identificēt, daži izrādījās gaisa baloni, citi – dabas parādības. Tomēr ir fenomeni, kuru mīklu nav izdevies atminēt.

NASA administrators Bils Nelsons atzīst: “Kas tie patiesībā ir, mēs nezinām.” Viņš pats ir pilnīgi pārliecināts, ka kaut kur Visuma plašumos pastāv citas civilizācijas.

Pagaidām visi foto un video ar iespējamiem atnācēju kuģiem ir tik sliktā kvalitātē, ka nekalpo par pierādījumu, bet tikai rosina sazvērestības teorijas. NASA vadība aicina: “Ja jūs novērojat nezināmu anomālo fenomenu, lūdzu, uzņemiet video iespējami labākā kvalitātē. Mums būs, ko pētīt.”

Tēmas