foto: AP/Scanpix
Dienvidkoreja: Ziemeļkorejas diktators Kims dodas satikt Putinu
Kims Čenuns un Vladimirs Putins.
Pasaulē
2023. gada 11. septembris, 13:01

Dienvidkoreja: Ziemeļkorejas diktators Kims dodas satikt Putinu

Jauns.lv

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, šķiet, dodas vilcienā uz Krieviju, pirmdien ziņoja vairāki Dienvidkorejas plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz valdības amatpersonām, lai tiktos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Ne Krievija, ne Ziemeļkoreja oficiāli nav apstiprinājušas šo tikšanos, taču Putins, kā ziņots, pirmdien ieradās Krievijas austrumu pilsētā Vladivostokā, paziņoja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs, kā ziņo valsts televīzija "Rossija 24".

Jaunākie plašsaziņas līdzekļu ziņojumi parādījās pēc tam, kad ASV amatpersonas pagājušajā nedēļā brīdināja, ka Kims un Putins varētu tikties, jo abu valstu sarunas par ieroču iegādi ir pavirzījušās uz priekšu - lai gan konkrēts datums vai vieta šai iespējamajai tikšanās reizei nav norādīta.

Ja vizīte notiks, tā būs pirmais Kima ārzemju ceļojums kopš Covid-19 pandēmijas. Ziemeļkoreja, kuras robežas tā dēļ bija slēgtas lielāko daļu pēdējo trīs gadu, tikai nesen ir sākusi mazināt ceļošanas ierobežojumus.

Turklāt tas būtu tikai desmitais Kima ceļojums kopš stāšanās pie varas 2011. gadā. Visi tie notika 2018. un 2019. gadā, kad Ziemeļkorejas līderis iesaistījās sarunās par savu kodolieroču un raķešu programmu trīs tikšanās reizēs ar toreizējo ASV prezidentu Donaldu Trampu - vienu Singapūrā, otru Hanojā un trešo demilitarizētajā zonā (DMZ), kas atdala Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju.