foto: EPA/Scanpix
Ukrainā nogalināts palīdzības personāls no rietumiem
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2023. gada 11. septembris, 10:44

Ukrainā nogalināts palīdzības personāls no rietumiem

Jauns.lv

Uzbrukumā svētdien netālu no Bahmutas tika nogalināti divi humanitārie darbinieki no Kanādas un Spānijas.

"Šis Krievijas bombardējums kārtējo reizi parāda, cik tuvu karš ir visiem pasaules iedzīvotājiem," svētdienas vakarā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, nosodot "Krievijas teroristu uzbrukumu brīvprātīgo transportlīdzeklim".

Upuri ir spāniete Emma Iguala un kanādietis Entonijs Ihnats, kuri strādāja NVO "Road to Relief". 32 gadus vecā Iguala bija tās direktore un līdzdibinātāja.

Viņu transportlīdzeklis sestdienas rītā Časive Jarā, Ukrainas austrumos, cieta tiešu triecienu, apgāzās un aizdegās, ziņo NVO.

Divi citi brīvprātīgie - vācietis Rubens Maviks un zviedrs Johans Matiass Tīrs - tika "hospitalizēti" stabilā stāvoklī pēc "šrapneļu un apdegumu ievainojumiem", piebilda organizācija.

Palīdzības darbinieki bija devušies uz Bahmutu, lai novērtētu to civiliedzīvotāju vajadzības, kuri "iekļuvuši krustugunīs" Ivanivskas pilsētā.

"Visu savu mīlestību un atbalstu šajos grūtajos brīžos... Emmas Igualas ģimenei un tuviniekiem," X, iepriekš Twitter rakstīja Spānijas premjerministrs Pedro Sančess.

"Spānija atbalsta savus humānās palīdzības darbiniekus, kuri ar savu pašaizliedzību pakļauj savas dzīvības briesmām citu cilvēku labā."