foto: ekrānuzņēmums no video
Vai Prigožina lidmašīnu uzspridzināja viņa paša pilots? Viņš ir dzīvs un aizbraucis uz Kamčatku
Krievijas blogeru vidū jau izplatās informācija, ka parādījies pirmais aizdomās turamais saistībā ar notikušo.
Pasaulē
2023. gada 24. augusts, 14:04

Vai Prigožina lidmašīnu uzspridzināja viņa paša pilots? Viņš ir dzīvs un aizbraucis uz Kamčatku

Jauns.lv

Krievijā jau pilnā sparā norit oficiālā izmeklēšana, kurā tiekot izskatīta versija, saskaņā ar kuru “Vagner” dibinātāja Jevgeņija Prigožina lidmašīnas šasijas nodalījumā varētu būt ievietots spridzeklis.

Saskaņā ar izmeklētāju pieņēmumiem, kurus, atsaucoties uz saviem avotiem, publicējis “Telegram” kanāls “VČK-OGPU” (pēta kriminālās norises un korupciju Krievijā), tieši pie šasijas lidojuma laikā noticis sprādziens.

Sprādziena dēļ norauts lidmašīnas spārns, kas ietriecies stabilizatorā, pēcāk lidaparāts esot sācis strauji celties gaisā, un tad – sācis nekontrolēti krist.

Kanāla avots apgalvo, ka versija ar sprādzienu tagad tiekot “oficiāli pārbaudīta, testēta”.

Vainīgs viens no Prigožina pilotiem?

Konkrētais kanāls arī apgalvo, ka lidmašīnas avārijas lietā parādījies pirmais aizdomās turamais.

Tas esot Prigožina personīgais pilots un bijušais kompānijas, kurai pieder avarējušais lidaparāts, dibinātājs Artjoms Stepanovs.

Kā vēsta kanāls, viņam bijusi pieeja arī šai lidmašīnai un viņu šobrīd meklē Krievijas dienesti. 

Iepriekš no bojā gājušās apkalpes pārstāves radiniekiem arī izskanēja, ka lidmašīna pirms pacelšanās izgājusi cauri “savādai remontu procedūrai”. To pirms nāves telefonsarunā pastāstījusi bojā gājusī.

Kanāls arī raksta, ka Stepanovs pirms lidmašīnas avārijas devies uz Kamčatku. Kā stāsta viņa brālis, Stepanovs jau trešo dienu neesot sasniedzams.

Līdzīgi esot arī ar citiem konkrētās firmas pārstāvjiem. Oficiāla apstiprinājuma publicētajai informācijai gan pagaidām nav.

Krievijas medijs “Fontanka”, atsaucoties uz savu avotu, raksta, ka bojāgājušo ķermeņus nav iespējams vizuāli atpazīt.

Jau vēstīts, ka 23. augusta vakarā Tveras apgabalā avarēja “Vagner” grupējuma vadītāja Jevgeņija Prigožina privātā lidmašīna.

Pēc lidmašīnas avārijas Krievijā uzsākta krimināllieta par drošības noteikumu un transportlīdzekļa ekspluatācijas pārkāpumiem.