Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

VIDEO: Pakistānā trillera cienīga operācija - no trošu vagoniņa glābj bērnus

Jauns.lv

Glābēji Pakistānā izglābuši piecus no septiņiem bērniem pēc tam, kad viņi kopā ar savu skolotāju palika iesprostoti trošu vagoniņā augstu virs aizas.

VIDEO: Pakistānā trillera cienīga operācija - no t...

Glābšanas operācija turpinājās vairāk nekā 12 stundas pēc tam, kad gaisa vagoniņš pārstāja darboties un bīstami nokarājās virs aizas apdraudot tajā palikušos pasažierus.

Militārpersonas nosūtīja glābšanas ekspertus uz attālo rajonu uz ziemeļiem no Islamabadas, un mēģināja glābt bērnus pa vienam, pārvietojot tos uz nelielas platformas gar kabeli.

Glābšanas aģentūras amatpersonas kopīgotajā video bija redzams, ka vairāk nekā ducis glābēju un vietējie iedzīvotāji vilka kabeli, līdz zēns, kas tam bija piestiprināts ar siksnu, droši sasniedza kalna nogāzi, saucot: "Dievs ir liels!" Iedzīvotāji stāstīja, ka bija ieradušies arī apkārtnes iedzīvotāji, kuriem ir bijusi pieredze cilvēku glābšanā šādā veidā.

Divus bērnus pa vienam izglāba ar helikopteru. Helikoptera glābšanas misiju sarežģīja brāzmains vējš šajā apgabalā un fakts, ka helikoptera rotoru lāpstiņas var vēl vairāk destabilizēt vagoniņu.

Trošu vagoniņš iestrēga pusceļā pāri aizai, aptuveni 275 metrus virs zemes.

Glābšanas darbi bija pāršalkuši valsti, un pakistānieši drūzmējās pie televizoriem, jo ​​vietējie mediji demonstrē kadrus ar avārijas dienestu darbiniekiem.